Церковна революція продовжується: митрополит УПЦ МП підтвердив неухильне збільшення патріотів у Церкві

УПЦ МП: Новінський швидко втрачає свій вплив на Церкву, в той час як патріотичні тенденції блискавично набирають обертів

В УПЦ МП "завдяки" Новінському поховали надію на "проросійське майбутнє". Фото з сайту churchs.kiev.ua

За лаштунками в УПЦ МП набирає обертів революційний процес: священики та віряни-патріоти прикладають все більше зусиль на шляху до створення Єдиної Помісної патріотичної Церкви в Україні. Про тенденції у церковних колах розповів у своєму інтерв'ю митрополит Олександр Драбинко, інформують Патріоти України з посиланням на "Експрес".

Нагадаємо, що нещодавно бізнесмен Вадим Новінський напав на митрополита Олександра за "патріотичні погляди". Після цього роль Новінського у церкві значно зменшилась: він остаточно втратив багатьох прихильників. А інформація про збори таємної організації патріотів під виглядом Хресної Ходи УПЦ МП взагалі виставила Новінського у дуже поганому світлі перед церковним проросійським керівництвом і поставила питання, чи не був "напад на Драбинко" провокацією проти "своїх же"?

Митрополит Драбинко назвав бізнесмена "обер-прокурором" в УПЦ. Крім того, в своєму інтерв'ю владика зазначив, що соціологічні дослідження підтвердили збільшення кількості тисяч прихильників створення Автокефальної Церкви в Україні та відокремлення від Москви. "Вихід вже окреслюється. Зверніть увагу на цьогорічні соціологічні дослідження Центру Розумкова та Київського Міжнародного інституту соціології. Свідомість людей змінюється. Число прихильників автокефального буття Української Церкви неухильно збільшується, а число прихильників підпорядкування церковній Москві, навпаки, зменшується", - сказав він.

Про священство УПЦ МП митрополит висловився так: "Священство - не актори на сцені. А віряни - не пасивні глядачі релігійних вистав. Єпископ або священик - це предстоятель євхаристійного зібрання. Але ми - ніхто без церковного народу, без вірян. Тому ні я, ні будь-який інший єпископ не може ігнорувати тенденції, які існують серед вірних нашої Церкви. Якщо віряни висловлюються за автокефалію та за відновлення церковної єдності, - ми, священики, маємо до них дослухатися".

"Соборній Україні потрібна соборна Церква", - додав він.

Митрополит також підтвердив, що у Церкві вже давно, з часів Митрополита Володимира, намічається шлях до автокефалії та об'єднання. Про реальні можливості розвитку цих ідей казали й інші відомі священики та єпископи, зокрема, ієрей Лука Радванський.

"Епоха Новінського" в УПЦ закінчується. Почиається нова епоха - на перший план виходять церковні патріоти, кількість яких росте "блискавично".

Спецкореспондент Анна Бондаренко


Страсна субота - наймістичніший день Великого посту: Що не можна робити в цей день

субота, 4 травень 2024, 5:00

У Вдень у Велику суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі щороку очікують на сходження Благодатного Вогню, частки котрого.у наші часи швидко розповсюджуються православним світом. За день до Великодня християни східного обряду зустрінуть Велику, або...

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...