У 10 російських регіонах ситуація з поширенням ВІЛ виявилася критичною - Мінохорони здоров'я РФ

Поширеність ВІЛ найвища в регіонах, через які проходять шляхи наркотрафіку.

Ілюстрація:http://vikna.if.ua/

У десяти російських регіонах відзначається критична ситуація з поширенням ВІЛ-інфекції. Про це заявила глава Міністерства охорони здоров'я РФ Вероніка Скворцова, повідомляють Патріоти України з посиланням на Интерфакс.

"На першому місці - Свердловська область, ось Єкатеринбург, який потрапляв в пресу останнім часом", - сказала вона.

Скворцова повідомила, що поширеність ВІЛ найвища в регіонах, через які проходять шляхи наркотрафіку.

"У нас 57% всіх джерел зараження ВІЛ - це ін'єкційний шлях. Як правило, у героїнових наркоманів або аналогів героїну", - зазначила вона.

За її словами, 40% випадків зараження ВІЛ статевим шляхом відбуваються з гетеросексуальними парами.

"Мова не йде тільки про гомосексуалізм, мова не йде про якісь інші особливості. Йдеться про те, що дружина від чоловіка заражається, і у нас збільшення йде за рахунок благополучних жінок", - сказала міністр.

Скворцова також повідомила, що в десяти проблемних регіонах РФ проводилося анонімне тестування серед молоді до 30 років, під час якого тести здали 23,5 тис. осіб.

"В середньому 2,3% ВІЛ-інфікованих серед них виявлено, але при експрес-тестах, а вони дають в тому числі псевдопозитивні результати в 2/3 випадках, і вони підтверджуються обов'язково імуноблотінгом, це єдиний точний метод. Він підтверджує в середньому 30 %, тобто це 0,7%", - додала вона.

Австралійський боксер порівняв Ломаченка... з Ейнштейном

вівторок, 7 травень 2024, 12:51

Василь Ломаченко все ще залишається сильним боксером, попри свій вік. Так вважає майбутній суперник українця Джордж Камбосос, передають Патріоти України. Австралієць порівняв свого майбутнього суперника по чемпіонському поєдинку з відомим у минулому на...

Суд визнав винним: На Львівщині працівник ТЦК водив авто під наркотиками

вівторок, 7 травень 2024, 12:14

На Львівщині суд визнав працівника районного винним у водінні авто в стані наркотичного сп'яніння. Йому призначили 17 тис. грн штрафу з річною забороною керувати транспортними засобами. Про це повідомляє Zaxid.net, передають Патріоти України. Повідомля...