У Чехії стартували продажі першого в світі пасажирського безпілотника (фото, відео)

Апарат рухається по заздалегідь прокладеному маршруту, тому від пасажира не потрібно участі в управлінні - весь політ віддалено контролюють диспетчери.

Пасажирський безпілотник. Фото: vinegret.cz.

Найбільший чеський інтернет-магазин Alza.cz включив в свій асортимент перший в світі пасажирський безпілотник Ehang 184, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дітище китайської компанії EHang виконано за схемою квадрокоптера з композитних матеріалів - вуглецевого волокна і алюмінієвого сплаву. Завдяки їм корпус вийшов дуже легким і міцним. Кабіна розрахована на одну людину (максимальна вантажопідйомність 118 кг).

Усередині встановлені лише крісло і планшет. Апарат рухається по заздалегідь прокладеному маршруту, тому від пасажира не потрібно участі в управлінні. Йому достатньо лише поставити пункт призначення і натиснути кнопку «зліт». При цьому весь політ віддалено контролюють диспетчери.

Ehang 184 повністю електричний. Він здатний розвивати швидкість до 100 км / год і на одному заряді долати 20 кілометрів. Щоб повністю зарядити аппарат знадобиться дві години. При виникненні технічної несправності або іншої позаштатної ситуації апарат автоматично приземляється на найближчому безпечному місці.

Вперше пристрій показали на виставці електроніки CES в кінці минулого року. Alza забула вказати ціну апарату, але за інформацією виробника, вона складе від 200 до 300 тис. доларів США. В даний час транспортний засіб проходить випробування в Дубаї, влада якого хоче створити мережу безпілотних авіатаксі.

Як зазначає газета Hospodářské noviny, залишається неясним, кого Alza.cz бачить потенційним покупцем новинки. У Чехії використання такого пристрою не дозволяє законодавство, змінити яке швидко не вийде.

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...