У Дніпрі виник конфлікт з оновленням Алеї пам'яті загиблих героїв

Частина громадськості та волонтерів критикують ініціативу ОДА через "несучасний підхід", відсутність широкого обговорення, а також через те, що задля реалізації проекту треба пожертвувати зеленими насадженнями міста.

Фото:http://www.radiosvoboda.org/

З конфліктом розпочалася реконструкція Алеї пам’яті загиблих героїв Небесної сотні та бійців АТО біля облдержадміністрації у Дніпрі. Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Імпровізована меморіальна стіна, яка виникла стихійно ще під час Революції гідності, через дощі й спеку втратила свій зовнішній вигляд, частина фотографій вицвіла, написи вилиняли. В облдержадміністрації, під стінами якої встановлена стіна, ініціювали проект з оновлення. На своїй сторінці у Facebook радник голови обладміністрації Юрій Голик виклав макети.

Один з макетів

Роботи вже йдуть: беруться проби ґрунтів, зрізується сухостій.

На алеї планується розмістити антивандальні скляні панелі з підсвічуванням. На них – імена жителів області, які загинули за незалежність України.

Між тим, частина громадськості та волонтерів не згодні: вони критикують ініціативу через "несучасний підхід", відсутність широкого обговорення, а також через те, що задля її реалізації треба пожертвувати зеленими насадженнями. Пропозиції громадськості – не вирубувати дерева, розмістити світлини усіх загиблих, залишити меморіал на "червоній лінії".

"Все має бути відкрито людському погляду. Це просто благоустрій, згідно з концепцією, яка обговорювалась з громадськістю в ОДА. Дерева, які заважають, доведеться прибрати. Деякі старі дерева також планується замінити молодими", – зауважив керівник департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської облдержадміністрації Віталій Маласай.

Планується, що нова Алея пам’яті в Дніпрі з’явиться до 14 жовтня, свята Покрови Пресвятої Богородиці й Дня захисника вітчизни. В ОДА запевнили, що проект реалізують коштом меценатів, левову частку витрат бере на себе голова облдержадміністрації.

З Дніпропетровської області в зону бойових дій на Донбасі загалом вирушило найбільше українських військових та добровольців – понад 25 тисяч, більш ніж 400 з них загинули.

Уже доступніша: Ціна на популярну весняну ягоду в Україні знизилась втричі

п’ятниця, 10 травень 2024, 4:15

В Україні дешевшає полуниця. Ціни на українську полуницю коливаються від 35 до 80 гривень за кілограм, що є майже втричі нижче, ніж у минулому році, завдяки сприятливим погодним умовам та врожайності. У найближчі тижні українці зможуть побачити значне ...

Є нюанси: У яких випадках військовозобов'язаних жінок можуть призвати - пояснення юристки

п’ятниця, 10 травень 2024, 3:25

Згідно з новим законом про мобілізацію, норми про те, коли жінка зобов'язана стати на військовий облік не змінились. Жінки, які мають медичну, або фармацевтичну освіту, зобов'язані стати на військовий облік. Про це розповіла юристка Дарія Тарасенко. На...