У Дніпрі випустили військовий календар: "Ведмедики" на війні (фоторепортаж)

Календар ілюстровано роботами відомого військового фотокора Олександра Шульмана.

Військовий календар "Ведмедики". Фото: Дніпропетровська ОДА

У Дніпрі випустили унікальний настінний календар про участь танкових військ України в АТО. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Дніпропетровської ОДА.

"Цьогоріч ДніпроОДА стала мистецьким майданчиком. У холі адмінбудівлі постійно проходили фотовиставки. Найчастіше їх темою ставали події в зоні АТО, а знімки для експозицій надавали військові фотокори. Прагнемо, щоб їх роботи бачили й після закінчення виставок в ОДА. Тому започатковуємо новий проект. Випустимо серію тематичних календарів, які присвятимо розвідникам, артилерії, піхоті. Календар ілюстровано роботами відомого військового фотокора Олександра Шульмана. Його головні герої – "ведмедики". Так танкісти із зони АТО лагідно називають свої бойові машини", - розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

У календарі – декілька цікавих деталей. Кожен танк прикрашає сторінку того місяця, в якому було зроблено знімок бойової машини. Сторінки календаря мають перфорацію, яка дозволяє власнику охайно відірвати позначення місяців та днів тижня. Відтак після закінчення року календар перетвориться просто на альбом з цікавими фото.

Календар вийшов накладом у півтисячі екземплярів. Частину тиражу передано бійцям на передову. Решту можуть отримати бажаючи, для цього слід заповнити заявку.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...