У Facebook відмовили Росії на її запит розсекретити дані користувачів мережі

​Жоден з російських запитів всесвітня соцмережа не задовольнила.

Ілюстрація:https://www.vectornews.net/

Соцмережа Facebook відповіла відмовою на чотири запити Росії про надання даних користувачів. Про це повідомляє громадський проект "Роскомсвобода", передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"З липня по грудень 2016 року Facebook отримав від російської влади чотири запити на розкриття даних і на все відповів відмовою, при цьому на вимогу Роскомнагляду соцмережа обмежила доступ до 121 матеріалу", – йдеться в повідомленні.

Як наголошується в звіті Facebook про державні запити (Transparency Report) за друге півріччя 2016 року, за цей час компанія отримала в цілому 64 279 запитів від урядів різних країн з вимогою надати дані про користувачів. Порівняно з першою половиною 2016 року кількість запитів збільшилася на 9%.

Переважна кількість запитів припадає на США, і 83,46% з них були Facebook задоволені. Також у масовому порядку цікавилися аккаунтами своїх громадян Франція, Велика Британія, Індія, Німеччина, Бразилія, Італія, Пакистан і Польща (всі ці країни робили запити на тисячу і більше акаунтів своїх громадян), і відсоток задоволення їхніх запитів був також високим, як і у випадку зі Сполученими Штатами.

"Росія зажадала дані про чотирьох користувачів, але навіть про них Facebook вирішив не повідомляти жодної інформації владі. Компанія не пояснює, з яких причин було прийнято це рішення. Також не повідомляється, яка інформація цікавила російську владу", – констатує "Роскомсвобода".

За словами представників Facebook, левова частка всіх запитів у світі пов'язана з кримінальними злочинами, такими як пограбування і викрадення. Здебільшого влада запитує базову інформацію про абонента, наприклад його ім'я, контент облікового запису, дані про IP-адресу і як довго він є користувачем соцмережі.

Попередні випадки подання російською владою запитів на розкриття даних користувачів також ні до чого не приводили – Facebook відмовлявся їх надавати, але при цьому теж погоджувався обмежувати доступ до матеріалів, які порушували російське законодавство.

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...