У Фінляндії винайшли грибну каву

Фінські виробники кавового гриба стверджують, що їх напій має ті ж властивості, що й кофеїн, але не має побічних ефектів при частому вживанні.

Фіни придумали каву з грибів. Фото: independent.co.uk.

У Фінляндії компанія Four Sigmatic випустила напій, який заявлений як грибна кава. Виробник стверджує, що їх продукт має властивості кофеїну, але не має побічних ефектів від частого вживання, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Глава компанії Теро Ісокауппіла стверджує, що їх "кава" позитивно впливає на роботу мозку, збільшує активність без побічних ефектів на кшталт підвищення тиску.

Для приготування кави березовий гриб і гігантський маітаке спочатку розріджують, а потім висушують, щоб отримати екстракт, який змішується зі звичайною кавою. Отриманий в результаті напій регулює рівень цукру в крові, не викликає розладів травної системи і взагалі всіляко перевершує традиційну каву.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...