У Героя залишилася 5-річна донечка: На Одещині попрощалися з десантником, який загинув під Авдіївкою

Роман Гульченко був уродженцем міста Татарбунари, де його й поховали сьогодні на місцевому кладовищі.

Роман Гульченко загинув під Авдіївкою 30 січня. Фото:Уніан

У місті Татарбунари Одеської області сьогодні попрощалися із загиблими під Авдіївкою десантником Романом Гульченком. Попрощатися з військовослужбовцем прийшли понад 1 тис. осіб - місцеві жителі, побратими загиблого, представники місцевої влади та інші, повідомили в Татарбунарській міськраді, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Всі, хто зустрічав або просто бачив процесію, вишикувалися вздовж дороги і схилили коліна з поваги до пам'яті героя. Громадянська церемонія і панахида відбулися в фойє Будинку культури.

Як відзначили в міськраді, 31-річний командир десантно-штурмового взводу 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, молодший сержант Гульченко загинув 30 січня під Авдіївкою Донецької області.

Гульченко - уродженець міста Татарбунари, де його і поховали сьогодні на місцевому кладовищі. У нього залишилася 5-річна дочка. На контрактній службі Гульченко був з 2008 року. З 2014 року він виконував бойові завдання в зоні антитерористичної операції. У зв'язку із загибеллю Гульченка в Татарбунарах був оголошений триденний траур.

У міськраді додали, що Татарбунарська міська рада підтримала ініціативу мера міста Андрія Глущенка, який запропонував за рахунок міського бюджету профінансувати поховання бійця і виділити родині матеріальну допомогу в розмірі 10 тис. грн. Президент України Петро Порошенко підписав указ про нагородження Романа Гульченка орденом "За мужність" (посмертно).

"Бумеранг" повернувся: Ключова галузь економіки РФ зіткнулася з гострим дефіцитом працівників - причиною стало вторгнення в Україну

середа, 8 травень 2024, 6:44

Перехід Росії на "військові рейки" в економіці призвів до гострої нестачі робочої сили в нафтовій та газовій промисловості. Справа в тому, що тепер за робочу силу з енергетичними компаніями активно конкурують армія та виробники зброї, крім того, в РФ з...

В Україні чоловіків, які не стали на військовий облік, штрафуватимуть без їхнього відома: Що це означає

середа, 8 травень 2024, 6:28

Парламент може легалізувати заочні штрафи для ухилянтів, передають Патріоти України. Як повідомляє "Судово-юридична газета", Верховна Рада готова ухвалити в цілому законопроєкт, який передбачає, що за порушення правил військового обліку чоловіків зможу...