У голови Голосіївського суду знайшли "секретний автопарк", який вона не вказала у е-декларації (відео)

Суддя Олена Первушина стверджує, що автомобілі різних марок їй надають як елемент охорони, але всі її пояснення ЗМІ відрізняються одне від одного.

Олена Первушина. Фото: "Закон і Бізнес"Голова Голосіївського районного суду Києва Олена Первушина зізналася, що користується автомобілем Toyota Land Cruiser 200, а також рядом інших машин, які не вказані в її е-декларації. Про це йдеться в журналістському розслідуванні, опублікованому на сайті Bihus.info, повідомляють Патріоти України.

За словами судді, їй необхідно користуватися не одним, а кількома авто. "Цей автомобіль мені надали в якості охорони. Раніше я пересувалася на Мазді 6, до цього я їздила на Suzuki. Я змушена пересуватися на різних автомобілях", - сказала Первушина.

Також наголошується, що 17 листопада активіст ВО "Автомайдану" Микола Сідоркін разом з іншими "Автомайданівцями" приїхав до будівлі Голосіївського суду, щоб зняти на камеру, як туди під'їжджає Toyota Land Cruiser 200 з Первушиною. У той же день суддя написала заяву в Генеральну прокуратуру про стеження за нею, і вже 18 листопада військова прокуратура отримала рішення Печерського райсуду на обшук у Сідоркіна.

Суддя Олена Первушина стверджує, що автомобілі різних марок їй надають як елемент охорони, оскільки ще в жовтні 2016 року, за місяць до інциденту з "Автомайданом", вона звернулася в міліцію із заявою про стеження за нею невідомими особами на автомобілі Skoda.

Це пояснення судді суперечить тому, що ще 3 жовтня, за два тижні до першого заяви судді в ГПУ, журналісти помітили, як після судового засідання Первушина сідала на пасажирське сидіння Land Cruiser, нібито "наданої їй в якості охорони після 19 жовтня".

Крім того, користування даним автомобілем суддя по-різному пояснює різним ЗМІ. Так, в інтерв'ю програмі "ТСН" Первушина стверджувала, що автомобіль їй надали друзі: "Це не моє авто, це мої друзі надали мені машину напрокат".

Суддя стверджує: нібито не знала, що 17 листопада її відкрито знімали на вулиці саме активісти "Автомайдану". "Пані Первушина швидко зорієнтувалася, хто в той день зустрічав її у суду, адже вже в день інциденту, 17 листопада, адвокат Олексій Шевчук повідомив, що буде захищати суддю саме від активістів. Вони, на його думку, "зазіхали" на суддю і "перейшли межу", - йдеться в розслідуванні.

Відзначається, що Первушина намір звернутися в НАБУ і НАПКА, щоб нові антикорупційні органи перевірили її декларацію. Нагадаємо, активісти відзначили, що до Сідоркіна нагрянули з обшуком "як в кращі часи Януковича".

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...