У Греції найбільше археологічне відкриття за останні 65 років: Знайдено багате поховання воїна часів троянських воєн (фото, відео)

​В Греції в одній з могил найшли понад дві тисячі артефактів і дивовижних золотих прикрас, в числі яких є і загадкові "перстні влади".

У стародавній могилі Греції знайшли перстні влади. Фото: gogetnews.info.

Археологи з США, вивчаючи могилу античного воїна, знайшли аж чотири «кільця влади». Саме ця знахідка може пролити світло на початок мікенської цивілізації - культурний період в історії Стародавньої Греції, який тривав з XVI по XI століття до нашої ери, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Фахівці з Міністерства культури Греції вже встигли заявити, що знайдена під час розкопок могила являє собою найціннішу знахідку за останні 65 років.

Знайдені скарби були розташовані навколо скелета воїна, якому понад 3500 років.

Повідомляється, що кілька кілець з печатками зроблені з декількох шарів золота.

Одне кільце зображує сцену стрибка через бика, інше показує п'ять багато одягнених жіночих фігур, які зібралися біля морського святилища. Третє кільце демонструє жіночу фігуру (ймовірно, богиню) з посохом і в супроводі двох птахів, що сидять на вершині гори. А на останньому прикрасі - одна жінка показує ріг бика інший (швидше за все, також богині), що сидить на троні з птицею і дзеркалом в руках.

Археологи вважають, що мають справу не просто з прикрасами, а зі справжніми перстнями влади. Воїн, якому, можливо, належали кільця, міг належати до еліти, яка управляла містом.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...