У Кабміні затвердили вихідні дні на свята у 2017 році

Новорічний відпочинок триватиме шість днів, але не поспіль.

Новий рік. Фото: "Епізод"

Вихідними днями на Новий рік будуть 31 грудня - 2 січня, на Різдво - 7-9 січня, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Міністерства соціальної політики.

У відомстві зазначили, що уряд на сьогоднішньому засіданні не приймав окремого рішення про перенесення святкових днів на Новий рік. Прес-служба Кабміну уточнює, що 16 листопада було затверджено перенесення робочих днів для святкування Дня Перемоги і Дня Незалежності України. Зокрема, з понеділка 8 травня перенесли на суботу 13 травня та з п'ятниці 25 серпня - на суботу 19 числа.

"Запропоноване перенесення робочого дня сприятиме раціональному використанню робочого часу, створенню сприятливих умов для святкування у 2017 році 9 травня - Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 24 серпня - Дня Незалежності України", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Відповідно до Трудового кодексу України, в разі, якщо святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний робочий після святкового. Не пізніше, ніж за три місяці до свята, Кабмін може рекомендувати керівникам підприємств і установ перенести робочі дні "для створення сприятливих умов для використання святкових або неробочих днів". Таким чином, термін для перенесення робочих днів на Новий рік вже закінчився.

"Спочатку подумали, що це вибух": У кропивницькому дендропарку розбилася насмерть жінка

вівторок, 7 травень 2024, 19:14

У дендропарку Кропивницького розбилася насмерть 56-річна жінка. Вона впала з оглядового колеса. Про це «Суспільному» розповіла речниця поліції області Віталіна Бевзенко, передають Патріоти України. Поліція вже розпочала кримінальне провадження за част...

Був "змушений поїхати до хворої матері": У Рівному головного сержанта засудили за дезертирство

вівторок, 7 травень 2024, 18:56

У Рівному апеляційний суд покарав військовослужбовця за дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану і відправив його на 5 років за ґрати. Про це передає Zaxid.net з посиланням на вирок суду, передають Патріоти України. Як йдеться у справі, головний с...