У Казахстані за критику Путіна засудили активіста

Сам Досов визнав свою провину і розкаявся.

Казахстан. Фото: Forbes.kz

Суд казахського міста Актобе засудив до трьох років тюремного ув'язнення 46-річного підприємця і громадського діяча Саната Досова за критику президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на казахський ресурс NUR.KZ.

На своїй сторінці у Facebook Санат Досов неодноразово розміщував критичні заяви про особистості та політичному курсі президента Путіна. Співробітники Комітету національної безпеки Казахстану побачили в цьому небезпечні для суспільства відомості та порушили кримінальну справу за ст. 174 ч. 1 КК РК (Порушення соціальної, національної, родової, расової, станової або релігійної ворожнечі). Відзначається, що сам Досов визнав свою провину і розкаявся.

Санат Досов у 2003 році був визнаний кращим підприємцем року в Казахстані. Також він був головою громадського об'єднання "Іхтіяр", яке працювало з мусульманами.

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...