У Кличка з'явилась своя "Богиня": Зарплата чиновниці КМДА у минулому році склала з півмільйона гривень

Жінка в КМДА працює лише рік, а отримує більше ніж будь-який її колега. Частину коштів Наталію Мельник виписала собі сама
Згідно з декларацією за 2017-ий, Наталія Мельник має 2 квартири у Києві та Хмельницькому, земельну ділянку на Хмельниччині, авто Toyota Rav 4 та $10 тисяч особистих заощаджень, повідомляють
Патріоти України з посиланням на "КиевVласть". Зарплата столичної чиновниці у 2018-ому досягнула майже півмільйона гривень.

Ідеться про 35-річну очільницю Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталію Мельник. За 2018-ий жінка отримала виплат на суму 480,5 тисяч грн.

З них 101,5 тисяч - посадовий оклад, 138,1 тисяч - надбавки відповідно до закону "Про держслужбу", 137,2 тисяч - премії, які керівництво департаментів виписує собі саме. Більше за Мельник премій не виписав собі жоден керівник департаментів КМДА. Що стосується зарплати, то більше за Мельник заробив тільки голова Департаменту фінансів Володимир Репік – 527,7 тисяч грн.

Крім того, пані Мельник двічі не відмовилася від матеріальної допомоги. У липні вона отримала соцдопомогу в розмірі 32,7 тисяч грн, у грудні - 52,5 тисяч грн на оздоровлення. Загалом - понад 85 тисяч грн.

Найбільше заробила у грудні 2018-го - 117 тисяч грн. Найбільшу премію отримала у листопаді - 43 тисячі грн. У відповіді КМДА було зазначено, що в цьому місяці премія нарахована за листопад і жовтень. Однак, у жовтні Мельник премією також не обділили - вона отримала 11,4 тисяч грн.

Таким чином, її середній місячний дохід становив 43,6 тисяч грн.

Мер Віталій Кличко призначив Мельник з 16 лютого по 31 грудня 2018-го стимулюючу надбавку за інтенсивність праці в розмірі 90% посадового окладу. Протягом 2019-го вона також отримуватиме надбавки в розмірі 70% окладу, які Кличко встановив своїм розпорядженням від 6 лютого цього року.

Наталія Мельник працює керівником Департаменту економіки та інвестицій ледь більше року – з 16 лютого 2018-го. Раніше вона керувала Департаментом з питань реєстрації КМДА. На попередньому місці роботи вона за рік заробила понад 400 тисяч грн.

У лютому 2018-го департамент Мельник замовив підготовку річного звіту про діяльність КМДА, а також комунальних підприємств, установ та організацій за 2017 рік. Вартість цієї послуги бюджету обійшлася в 3,8 млн грн. Секретар комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку і запобігання корупції Андрій Осадчук заявив, що Департамент економіки хоче перекласти на інших виконання своїх прямих обов'язків: "Виходить, що департамент економіки за $160 тисяч виставив на аутсорсинг одну зі своїх основних функцій. Це йде врозріз з положенням про департамент, в якому зазначено, що департамент забезпечує підготовку звітів про виконання Стратегії розвитку Києва". Однак, у квітні департамент таки підписав відповідний договір з ПрАТ "Делойт енд Туш ЮСК" – найдорожчим підрядником на торгах.

Також департамент замовляв промо-ролик про інвестиційну привабливість Києва за 80 тисяч грн. За відео заплатили ФОП "Зеба Микола Олександрович". Окрім виготовлення відеоконтенту, він очолює Асоціацію "Установників газобалонного обладнання".

З подачі Мельник Київрада прийняла за основу проект рішення про зміни в "Порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі замовників у розвитку інфраструктури Києва". Він містить безліч преференцій для забудовників, зокрема продовження "заднім числом" 50-відсоткової знижки на оплату пайових внесків на весь 2018-ий. Згідно з чинним Порядком, дія такої знижки завершилася в кінці 2017 року.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...