"У кращих скрепних традиціях": Мер Ялти запустив неіснуючу лікарню, а звідти вкрали навіть табличку (фото)

Працівники Алупкінської швидкої кажуть, що пункт на Форосі не відкрили, бо працювати нікому.

У Криму відкрили фейковий пункт "швидкої допомоги". Фото: primechaniya.

В окупованому Криму "мер" Ялти Олексій Челпанов урочисто відкрив в Форосі пункт "швидкої допомоги", що не працював 27 років. За кілька днів з'ясувалося, що це обман: зникли не тільки машини "швидкої", а й табличка, передають Патріоти України.

У Форосі залишилася амбулаторія з одним лікарем. Пацієнти їздять в лікарню Ялти. Нещодавно житель Фороса викинувся з вікна ялтинської поліклініки, зневірившись отримати медичну допомогу. На екстренний виклик "швидка" їде в селище з Алупки, чекати її доводиться годину.

Зазначається, що 18 липня в ході візиту в Форос глава адміністрації Ялти Олексій Челпанов пообіцяв вирішити проблеми селища. 2 серпня, в Форосі під керівництвом пан Челпанова відбулося урочисте відкриття опорного пункту швидкої допомоги.

Мер заявляв, що пункт швидкої в Форосі вдалося відкрити на умовах державно-приватного партнерства. Приватники виділили приміщення, де будуть працювати водії, фельдшери та лікарі. На відкритті були дві нові карети "швидкої".

"Тепер мешканці та гості селища і сусідніх населених пунктів будуть більш оперативно отримувати медичну допомогу фахівців цієї екстреної служби, а для її співробітників створені всі необхідні умови для роботи завдяки комфортному обладнаному приміщенню", - написав Олексій Челпанов у Facebook. Згодом з'ясувалося: швидка допомога в Форосі так і не запрацювала.

В Алупці підтвердили: відкриття пункту швидкої допомоги в Форосі було черговою імітацією. "Підстанцію в Форосі "відкривали" кілька років тому. Там стоять машини, які нікуди не виїжджають. У ЗМІ вже писали, що місцеві жителі туди зверталися, а їм відмовили в допомозі", - розповів шофер швидкої допомоги Алупкінської підстанції Андрій Дуброва.

Працівники Алупкінської швидкої кажуть, що пункт на Форосі не відкрили, бо працювати нікому. "У Ялті взагалі десять водіїв не вистачає. Медперсонал туди (в Форос) взагалі повністю не набрано. У реальності, на 50 кілометрів узбережжя від Будмістечка до Фороса зараз працює дві машини швидкої допомоги", - додав Дубров.

Мало того, узбережжі Великої Ялти взагалі скоро може залишитися без екстреної медицини. І справа не тільки в мізерних зарплатах по 10-12 тисяч рублів.

"Алупкінську підстанцію передали центру. Знищена вся ремонтна база автомобілів швидкої допомоги. Начальство казало: якщо поламався автомобіль, вам повинні видати резервний. У реальності, все занедбане, машини толком не ремонтуються. Водії самі собі путівки виписують, нас ніхто як належить не випускає. Машини перед виїздом не проходять огляд. Моя машина вже другий місяць стоїть, з нею нічого не роблять. Колеса співробітники ремонтують за свої гроші. Взагалі, в Криму по всій периферії така ситуація. Виїжджаючи, ми ризикуємо своїми життям, життям лікарів і пацієнтів. Створені такі умови, що працювати неможливо. Люди звільняються. Тих, хто залишився, змушують після змін, у свій вільний час самостійно ремонтувати машини", - розповів водій.

4 серпня, журналісти в Форосі оглянули "пункт швидкої допомоги". На головному вході висіла табличка "МФЦ" і графік роботи: раз в тиждень, по середах. Ознак регулярної роботи не було. Двері закриті. Машин теж не було.

У вівторок, 8 серпня, з будівлі зникла і табличка "Пункт базування бригад швидкої допомоги" Форос". Машин та інших ознак "відновлення роботи швидкої допомоги через 27 років", як і раніше немає.
Джерело: Gazeta.ua

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...