У Криму затримали імама за "екстремістську літературу" (відео)

Але знайдені книги свідки бачили тільки в руках співробітника ФСБ РФ.

Мечеть у Криму. Фото: соцмережі

У Криму 24 листопада представники МВС затримали імама мечеті "Хан Джамі" Ельмара Абдулганієва. Судячи з опублікованого відео, причини затримання названі не були, як не було надано постанову про затримання Абдулганієва, повідомляє Кримська правозахисна група. Про це інформують Патріоти України.

Поліцейські доставили кримчанина до "Євпаторійського міського суду". А осіб, які супроводжували Абдулганієва, на засідання суду не допустили.

"Суддя" Ізмайлов Руслан Мавліч визнав Абдулганієва винним у зберіганні та розповсюдженні екстремістської літератури (ст 20.29 КоАП РФ). За словами Абдулганієва, "суд" дав йому півгодини на пошук адвоката, але імам не зміг за цей час його знайти.

На опублікованому відео є запис Аметхана Альмежитова. Він повідомляє, що на "суді" його представили, як свідка проти Абдулганієва. Нібито Альмежитов заявив, що імам поширює екстремістську літературу. Однак сам Альмежитов повідомив "суду", що він цього не говорив.

За словами Альмежитова, "суддя" відмовив йому в ознайомленні з власною заявою для впізнання свого підпису. На відео Альмежитов повідомив, що знайдені книги він бачив тільки в руках співробітника ФСБ РФ.

Раніше Керченська правозахисна група повідомляла, що в мечеті "Хан-Джамі" невідомі особи, які представилися співробітниками ФСБ, але не назвали своїх прізвищ, провели обшук і нібито знайшли під килимом "заборонену літературу". Обшук проводили в темряві. Очевидці, які перебували в мечеті під час обшуку, заявили на відео, що літературу цю могли підкласти ті, хто проводив обшук.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...