​У Києві та Одесі затримують активістів, котрі заважають голосуванню у диппредставництвах РФ (хроніка подій)

Біля посольства РФ в Києві та генконсульства в Одесі сталися сутички між протестувальниками проти проведення виборів до Держдуми РФ на території України.

 Затримання протестувальника, що проник на територію посольства РФ

Першим правоохоронці затримали депутата Київради від "Свободи" Володимира Назаренка, після чого виник конфлікт між протестувальниками й поліцією, зазначають Патріоти України.

"Свободівця" затримали через те, що той зайшов на територію посольства РФ. Після затримання Назаренка активісти пошкодили загороджувальну сітку біля посольства. Однак 300 поліцейських мали чисильну перевагу, і змогли на деякий час стабілізувати ситуацію.

Пізніше протестувальники після словесної перепалки побили громадянина Росії, який намагався пройти проголосувати. Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", близько десяти активістів намагалися загородити прохід до входу в будівлю посольства РФ у Києві.

Активісти на чолі з депутатом Київської міськради, колишнім народним депутатом-"свободівцем" Ігорем Мірошниченком почали розхитувати огорожу. Правоохоронці відтіснили протестувальників, загороджувальна сітка пошкоджена.

За повідомленням агентства, пізніше один з бажаючих проголосувати на виборах в Державну Думу РФ не зміг потрапити на територію виборчої дільниці.

Він вступив у словесну перепалку з тими, хто блокував вхід до будівлі, після чого словесна перепалка переросла в фізичне протистояння. Один з активістів вдарив росіянина і зав'язалася бійка.

Правоохоронці відразу ж втрутилися і розняли учасників конфлікту. Незабаром учасники мітингу наздогнали громадянина РФ, який хотів проголосувати, і намагалися виштовхнути його на проїжджу частину.

До посольства прийшли ще кілька активістів. Вони тримають плакати, що висловлюють протест проти Росії і виборів до Держдуми, а також плакат "18 вересня ми всі - кримські татари". Крім того, вони принесли шибеницю з підвішеним манекеном у тюремній робі. Новоприбулі поводяться не агресивно.

Як повідомляє російське агентство РИА Новости, українські правоохоронці затримали чоловіка, який побив російського громадянина, який прийшов проголосувати на виборах до Держдуми в посольстві Росії в Києві.

Росіянин намагався пройти на виборчу дільницю, щоб проголосувати, однак людина, яка раніше представилася головою громадської організації "Націонал-патріотичний рух України" Михайлом Ковальчуком, разом з депутатом Київради від партії "Свобода" Ігорем Мірошниченком не пускали його.

"Ковальчуку не сподобалося, що росіянин в ході словесної перепалки сказав, що Другу світову війну виграв Сталін, після цього Ковальчук став бити чоловіка по обличчю і звалив його з ніг. Після цього громадянин Росії був змушений піти, так і не проголосувавши", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали ще одного учасника акції протесту під посольством РФ, який кинув яйце в людину, яка приїхала проголосувати на виборах до Державної Думи.

Як передає "Інтерфакс-Україна", кинувше яйце нападник у виборця, що виходив з будівлі посольства, побіг до розташованого поруч скверу. За ним побігли кілька співробітників поліції і досить швидко наздогнала.

Решта учасники протесту намагалися впливати на правоохоронців і не дати їм затримати нападника. Через деякий час правоохоронці відвели затриманого далі, в один з навколишніх дворів, де стоять мікроавтобуси поліції.

Наразі час під будівлею посольства залишається кілька десятків протестувальників і багато правоохоронців, які охороняють будівлю по периметру.

Один з поліцейських повідомив журналістам, що один з двох раніше затриманих учасників акції протесту вже відпущений.

Вибори в Держдуму в РФ в Одесі не обійшлися без заворушень - правоохоронці затримали активістів Правого сектора, розповіла фахівець відділу комунікацій Нацполіціі по Одеській області Дар'я Ярчук.

За її словами, затримані активісти прийшли до будівлі Генконсульства Росії і порушили порядок - ображали співробітників поліції, які знаходяться на чергуванні і охороняють диппредставництво Росії в Одесі. Ярчук зазначила, що зараз всі затримані активісти ПС вже знаходяться в одному з відділів поліції. На них складають адміністративні протоколи. На місцевих телеканалах розповідають, що активісти напали на співробітників поліції, оскільки ті перешкоджали перекрити вхід в Генконсульство виборцям, тим, що прийшли проголосувати.

Активістам не сподобалося, що поліцейські встали на захист виборців, і вони кинулися в бійку. Серед затриманих - Сергій Стерненко, голова Правого сектора в Одесі. Активісти заявили, що вибори в Держдуму РФ не можна проводити на території України через російську агресію.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...