У Києві затримали групу жінок, які труїли відвідувачів кафе, а потім грабували

Четверо жінок знайомилися з відвідувачами кафе та непомітно додавали у їхні напої сильнодіючий лікарський засіб.

Жінки підливали ліки у напої відвідувачів кафе. Ілюстрація: соцмережі.

Столична прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо 7 учасників злочинної групи, які труїли та грабували людей у Києві. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області, передають Патріоти України.

"Злочинці розробили свій план дій. Четверо жінок, які входили у склад цієї озброєної групи, знайомилися з відвідувачами кафе та непомітно додавали у їхні напої сильнодіючий лікарський засіб з діючою речовиною клозапін", - зазначили в прокуратурі.

Далі зловмисники грабували потерпілих. У такий спосіб банда заволоділа цінними речами та грошовими коштами на суму понад 270 тис. грн. "Шестеро з потерпілих внаслідок застосування сильнодіючих речовин потрапили до лікарень із тяжким ступенем отруєння, ще один потерпілий - помер", - додали в прокуратурі.

Трьом з них обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Іншим підозрюваним - домашній арешт та застава. За даними правоохоронців, банда була сформована на етнічній основі.

Зловмисникам оголосили підозри за умисне вбивство та розбій, вчинені організованою групою. Їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...