У Латвії 26-річного бойовика "ЛНР" звинувачують в геноциді та злочинах проти людства

Йому загрожує покарання у вигляді тюремного ув'язнення строком від десяти років до довічного.

Бойовики. Фото: "24 канал"

Громадянину Латвії, який брав участь у збройному конфлікті на Донбасі, посилили звинувачення - крім незаконної участі в бойових діях, колишній бойовик «ЛНР» звинувачується латвійської прокуратурою у злочинах проти людства і світу, в геноциді і військових злочинах, скоєних у складі злочинної організації. Про це повідомляє REGNUM, пишуть Патріоти України.

Житель Даугавпілса Артем Скрипник приєднався до бойовиків на Донбасі в 2014 році. Восени того ж року був поранений в голову під Луганськом, в результаті чого у нього частково знерухомлені рука і нога. Поліція Латвії затримала його взимку поточного року і помістила в Ризьку центральну в'язницю.

З 2016 Кримінальний кодекс Латвійської республіки включає статтю, яка передбачає покарання за участь у військових конфліктах за кордоном. При цьому, у слідства відсутні докази про те, що Скрипник воював у складі «ЛНР» після вступу в силу статті.

Як стверджує видання, поліцейські Латвії нібито двічі пропонували Скрипнику угоду: в обмін на умовний термін дати свідчення про присутність російських військовослужбовців на сході України. Зараз крім незаконного участі в боях на Донбасі Скрипнику інкримінують злочини проти людства, геноцид і військові злочини в складі злочинної організації ( «ЛНР»). Йому загрожує покарання у вигляді тюремного ув'язнення строком від десяти років до довічного.

Суд імовірно відбудеться в перші місяці 2017 року. Про Скрипника активно пишуть ряд російських і підконтрольних «ЛДНР» ЗМІ. З цих джерел відомо, що інтереси 26-річного Скрипника в суді представляє адвокат Імма Янсон. Вона стверджує, що її підзахисний займався роздачею гуманітарної допомоги на Донбасі та не брав участі в боях проти українських збройних сил.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...