У Мексиці вчені допомогли з'явитися на світ дитині з генами трьох батьків

​Вчені поєднали ДНК донора і матері, щоб уникнути важкого захворювання, ймовірність успадкування якого йде по материнській лінії.

У Мексиці народилася дитина від трьох батьків. Фото: iz.com.ua.

У Мексиці народилася дитина, зачата за допомогою спірної техніки "троє батьків", повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Метод "трьох батьків" полягає в пересадці ДНК мітохондрій (частини клітин, які відповідають за вироблення енергії - своєрідні "батарейки", а також зберігають спадковий матеріал) від жінки-донора в яйцеклітину матері. Цей унікальний метод дозволить, як сподіваються вчені, уникнути впливу мутацій з боку матері, які можуть привести до розвитку діабету, глухоти, сліпоти, проблем з печінкою і серцем.

Відомо, що 6 років тому Дуг Тернбулл з Ньюкаслського університету і його колеги розробили нову методику, коли шкідливі мітохондрії в яйцеклітині відокремлювали від ядра (з ДНК). Так можна спочатку запліднити яйцеклітину, а потім витягти з неї ядро і пересадити в донорську клітку зі здоровими генами.

З'ясувалося, що частина дефективної ДНК все одно потрапляє в ембріон - через краплі рідини, що приклеюються до клітинного ядра під час пересадки.

Колеги прийшли провідати, але...: На Житомирщині знайшли вбитими 7-річну дитину та її батьків (фото, відео)

четвер, 2 травень 2024, 20:27

У селі Поліське Житомирської області загинула родина з дитиною. Правоохоронці почали розслідування обставини трагедії, відкривши провадження за фактом умисного вбивства. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Житомирської області, передають Патріоти У...

Бережіть себе: У партіях спецій та прянощів з Індії знайдено небезпечну отруту

четвер, 2 травень 2024, 19:54

Індійське управління з контролю за безпекою продуктів харчування та дотримання стандартів (FSSAI) поінформувало про масштабні перевірки партій вироблених та відправлених за кордон прянощів та приправ індійського походження. Про це пише Reuters, передаю...