У Міносвіти з переліку предметів для складання ЗНО вперше виключили російську мову

Звіт, опублікований на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти, показує, що на ЗНО з російської мови у 2017 році зареєструвалися лише 3 381 осіб (1,4% від загальної кількості учасників ЗНО).

З переліку предметів для складання ЗНО виключили російську мову. Ілюстрація:уніан

З переліку предметів, з яких на основі загальної повної середньої освіти складають зовнішнє незалежне оцінювання, виключено російську мову. Про це йдеться в наказі Міністерства освіти та науки України, передають Патріоти України.

"Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів із переліку", – йдеться в наказі

Звіт, опублікований на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти, показує, що на ЗНО з російської мови у 2017 році зареєструвалися лише 3 381 осіб (1,4% від загальної кількості учасників ЗНО).

Найпопулярнішою російська мова була у Донецькій області. Втім, усе ж це невеликий відсоток: 6,63% людей захотіли скласти тестування з цієї дисципліни.

Найменше охочих скласти російську мову було в Івано-Франківській області – 0,12 %.

У переліку затверджено 11 предметів: українська мова і література; історія України; математика; біологія, географія, фізика, хімія; англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Наказ набув чинності 8 вересня 2017 року.


Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...

Аби створити відчуття кризи: Samsung запровадив 6-денний робочий тиждень

вівторок, 23 квітень 2024, 16:48

Samsung Group запровадив шестиденний робочий тиждень для керівників всіх підрозділів компаній. Головною причиною є труднощі в бізнесі. Про це повідомляє Business Insider, передають Патріоти України. Деякі керівники підрозділів почнуть працювати за нови...