У Надії Савченко через голодування почалися серйозні проблеми зі здоров'ям - адвокат

В української льотчиці з'явилися негаразди з підшлунковою залозою.

Ілля Новіков. Фото:www.bbc.com

В української льотчиці Надії Савченко через голодування почалися проблеми з підшлунковою залозою. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив адвокат Савченко Ілля Новіков, передають Патріоти України.

"Ми не знаємо від кого вона походить (заборона фотографувати, - ред.), але після того як ми і журналісти висловили рішучий протест, в кінці їм дозволили сфотографувати Надію. У мене така думка, що керівництво нашого суду, просто лякалося, що люди побачать Надію в її поточному стані, бліду, худу, може буде якийсь скандал, а вони останнім часом намагаються уникати будь-яких скандалів.

Їм це не потрібно. Але скандал все одно почався, я сфотографував Надію, виклав в інтернет і всі побачили, як може виглядати людина, яка голодує 4-й тиждень. Вона не дуже добре відчуває, що у неї почалися певні проблеми з підшлунковою залозою", - заявив він.

"Нас турбує, що під приводом цього стану, їй можуть заборонити брати участь у подальших засіданнях суду. Воно призначене на завтра (наступне засідання, - ред.). Ми чекаємо головних подій, головного розвитку нашої роботи захисників Надії Савченко, наступного тижня, коли у нас можуть з'явитися наступні два, може три свідки, про яких ми ще не анонсували і не попереджали наших процесуальних опонентів", - уточнив він.

Нагадаємо, 17 грудня 2015 р. Донецький міський суд Ростовської області. Російської Федерації (РФ) продовжив термін утримання під вартою Савченко до 16 квітня 2016 р. На наступний день, 18 грудня, Савченко оголосила голодування до кінця судового процесу. Адвокати повідомляють, що жінка вже втратила 15 кг ваги.

Суд покарав українця, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж з боку ТЦК

субота, 4 травень 2024, 21:45

Українець мав звання рядового, пройшов військово-лікарську комісію і отримав повідомлення про прибуття у військову частину. Однак чоловік замість того, щоб стати до лав ЗСУ, пішов у місцеве відділення Державного бюро розслідування (ДБР), щоб подати ска...

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...