У Польщі місцеві радикали влаштували цькування українських заробітчан (відео)

Подія сталася в місті Кутно в Центральній Польщі, де живуть і працюють українці.

Нещодавно у місті Кутно в центральній Польщі, де живуть українці, з’явилися образливі написи: "Польща для поляків", "Йдіть звідси, українські ку...", "Є... Україну". Написи непристойного змісту виявлено в комплексі, в якому проживає близько 120 українців – працівників місцевих підприємств. Про це пише Польське радіо, інформують Патріоти України.

"Хтось намалював їх недавно. Може, три тижні тому. Добре, що коли наші приїжджають на роботу, то спочатку не знають, що ці написи означають", – розповідає Юрій, один із заробітчан.

Проте, на цьому справа не закінчилася. 17 січня, у недільне післяобіддя, на територію комплексу вбігло кілька людей у масках. "Товариш, який стояв перед готелем, думав, що це якісь жарти", – каже Віталій. Проте, виявилося, це не був жарт. Агресивні чоловіки били ногами в двері.

Зустрівши одного з жителів, Олега (39 років), вдарили його палицею в голову, він упав. Хтось викликав поліцію. Нападники проникли всередину будинку, кинулися на групу з чотирьох чоловіків і двох жінок. Били кулаками і ногами. Зловмисники зруйнували обладнання кухні. Унаслідок нападу до місцевої лікарні потрапив Олег з травмою голови від удару палицею.

Поліцейські затримали шістьох напасників, ще одного затримали самі потерпілі. Винуватці – місцеві, віком від 23 до 39 років, живуть неподалік. У розмові зі слідчими вони зізналися, що напали нібито через те, що українці вульгарно ставилися до польських жінок.

"Підозрювані почули закиди, пов’язані з етнічною ненавистю. Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі", – повідомив речник Окружної прокуратури міста Лодзь Кшиштоф Копаня.

Польські адміністраторки комплексу, де живуть українці, розповідають, що за три дні до цієї події хтось обкидав камінням двох українок. "Це – сором. Ми самі масово працюємо за кордоном, а на тих, хто приїжджає до нас за хлібом, нападаємо", – кажуть вони.

Кутно – це 50-тисячне місто. На запитання, чи українців тут вважають небажаними гостями, прохожий відповів: "Це дуже прикро, але важко на основі інциденту групи кретинів оцінювати все місто".

У двох хлопців інша думка: "Мене це не дивує. Скоро кожен другий у Кутні буде українцем", – каже перший з хлопців. А другий додає: "Кожен хоче працювати, але вони працюють за половину нормальної ставки. Нехай повертаються, звідки приїхали".

Члени ВЛК вже не зможуть приймати рішення на власний розсуд: Що змінилося

неділя, 5 травень 2024, 9:05

Члени військово-лікарської комісії тепер не зможуть на власний розсуд приймати рішення щодо придатності чи непридатності військовозобов'язаного. Відтепер вони повинні керуватися чіткими нормами. Про це йдеться у заяві департаменту охорони здоров'я Міні...

"Перемога України є такою ж неминучою, як світанок перед ранком Воскресіння Христового", - звернення до співвітчизників глави УГКЦ

неділя, 5 травень 2024, 8:56

Христос воскрес! . Дорогий український народе! . У це найбільше християнське свято небо, земля і глибини підземні осяяні світлом, – світлом життя, світлом радості та силою воскреслого Спасителя. Він розсіює темряву, наповнює наше життя новим змістом...