У Польщі напали на волонтерів, котрі відновлювали український цвинтар

Нападники прибули на старе кладовище у Підкарпатському воєводстві, де розташувався табір волонтерів, погрожували його учасникам, звинувачуючи їх у відновленні могил УПА.

Фото:Львівська газета

Українці в Польщі просять покарати винних у спробі нападу на учасників табору спільноти Магурич, які відновлювали старий греко-католицький цвинтар в селі Стара Гута Підкарпатського воєводства. Про це повідомляє український тижневик в Польщі Наше слово, інформують Патріоти України.

Спроба нападу на табір сталася в ніч на 29 квітня в селі Стара Гута (гміна Нароль Любачівського повіту Підкарпатського воєводства). Нападники прибули на старе кладовище, де розташувався табір, і погрожували його учасникам, повідомила волонтер і викладач д-р Ольга Соляр.

Крім іншого, вигукували: "Wyp ... ac na Ukraine" (вульгарно - "Забирайтеся в Україну"), звинувачували учасників табору у відновленні могил УПА. На виклик приїхала поліція. Затримали 5 осіб, всі були нетверезі.

Об'єднання українців у Польщі (ОУП) виступило із заявою, в якій висловлює надію на те, що нападники на членів табору "Магурич" будуть покарані відповідно до чинного законодавства.

"Напад на табір суспільства" Магурич "в селі Стара Гута вважаємо наслідком проявів ворожості і агресії до всього, що є українським, яке має місце в середовищі крайніх правих. А також це є наслідком недостатньої реакції органів державної влади Республіки Польща на аналогічні випадки, що відбулися в Польщі за останні роки", - йдеться в заяві організації.

ОУП повідомляє, що в цьому році 3 червня в Перемишлі відбудеться (як і щороку) Пікулицький церковний хід. З огляду на випадки агресії по відношенню до українців і їх заходів, є побоювання, що під час цієї події плануються нові провокації, йдеться в заяві.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...