У Польщі опублікували фото і імена наглядачів Освенцима

​Нацистські наглядачі до роботи на "фабриці смерті" були звичайними німецькими громадянами: фермерами, шевцями, водопровідниками, були навіть вчителі.

Концтабір Освенцим - завод по масовому вбивству людей. Фото: ushmm.org.

В кінці січня національний інститут пам'яті Польщі опублікував імена близько 10 тисяч охоронців Освенцима (нім. - Аушвіц). Польська сторона відзначила, що всі вони виявилися німцями, розвіявши чутки про те, що табір був укомплектований наглядачами-поляками, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У базі даних, яка опублікована вперше, є кілька сотень фотографій охоронців. Також стало відомо, чим займалися до війни ці люди. В основному, це робочі: м'ясники, шевці, покрівельники, водопровідники, слюсарі, також серед них були фермери і вчителі.

На фотографіях з бази даних наглядачі позують в формі СС і з табличками, на яких написані їхні імена. Відома доля деяких з них. Так, дехто Фріц Таддікен був повішений в 1944 році, а через чотири роки суд Кракова визнав його винним у військових злочинах.

Табір Аушвіц був побудований на території окупованої Польщі в 1940 році недалеко від Кракова. З 1942 по 1945 року в ньому загинули більше мільйона євреїв. Після закінчення війни комендант табору Артур Лібехеншель і ще 33 старших офіцери були повішені.

Над іншими суди тривали до середини 60-х. Однак, більшість співробітників, серед яких було близько 200 жінок, в 50-их опинилися на волі. У польському інституті відзначили, що кілька десятків колишніх співробітників живі досі.

Один з найвідоміших нацистських злочинців Алоїз Бруннер помер в підвалі в Сирії після довгих років забуття. За останніми даними він помер у 2001 році (раніше називався 2010 год) у віці 89 років.

Нагадаємо, раніше Патріоти України писали про Брунгільду Помзель - секретарку Геббельса.

Побиття дівчини представником ТЦК у Одесі: У командуванні Південь відео назвали "роботою на ворога"

вівторок, 14 травень 2024, 23:41

Керівництво оперативного командування Південь звернулося до правоохоронців щодо інциденту з дівчиною та представниками ТЦК в Одесі. Про це йдеться в заяві ОК Південь, передають Патріоти України. Також керівництво хоче дізнатися, у чиїх інтересах був ко...

Виготовляли на Буковині: Українців годували підробленими небезпечними продуктами (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 22:50

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) викрили підпільне виробництво продуктів харчування – зокрема їжі швидкого приготування та кави. Працювали ділки у Чернівецькій області в антисанітарних умовах. Про це повідомили у БЕБ, передають Патріоти України...