У Польщі починає не вистачати робочих рук: Варшава спростить правила в'їзду і проживання для українців

Уряд Польщі має намір давати українцям візи на більш тривалі періоди часу. Також заохочуватимуть молодих українців до отримання документів на постійне проживання і польське громадянство.

Ілюстрація:http://portal.lviv.ua/Польща вживає заходів щодо залучення робітників зі Сходу Європи, зокрема України. Про це заявила міністр сім'ї, праці і соціальної політики Польщі Елжбета Рафальська, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Безумовно, та ситуація, яка склалася на ринку праці, нам чітко показує, що в Польщі починає не вистачати робочих рук", - підкреслила Рафальська.

Вона зазначила, що в міністерстві розвитку зараз триває робота над пропозиціями для іммігрантів зі Сходу по приїзду на роботу і проживання в Польщі.

Уряд Польщі має намір давати українцям візи на більш тривалі періоди часу. Уряд Польщі також заохочувати молодих українців до отримання документів на постійне проживання і польське громадянство.

"Це політика буде заохочувати приїзд до нас іноземців зі Сходу", - заявила Рафальська.

За словами заступника міністра розвитку Польщі Єжи Квецінского, ця політика звернена в цілому до українців і повинна стати "ефективним рецептом на демографічну кризу в Польщі".

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...