У проритих бойовиками ІДІЛ підземних тунелях вчені виявили палац VI-VII століть до н.е. (фото)

Усередині тунелів археологи знайшли стародавні артефакти - статуї ассирійських крилатих биків, датовані VII ст. до н.е . - періодом найвищого розквіту асирійського царства.

В Іраку в проритих бойовиками підземних ходах знайшли древній палац. Фото: The Times.

У Мосулі в секретних оборонних тунелях бойовиків виявили ассирійський палац, побудований 2600 років тому, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Коли військові армії Іраку видворили бойовиків і потрапили в ці тунелі, вони виявили там стародавні статуї ассирійських крилатих биків.

Вчені, почавши досліджувати знахідку, виявили, що тунелі прориті крізь ассирійський палац.

Крім статуй, збереглися фрагменти стін, барельєфи і клинописні таблички, датовані епохою царя Асархаддона (672 рік до н. е.)

Артефакти від рук бойовиків не постраждали і зараз археологи в небезпечних умовах ведуть каталогізацію знахідок: фахівці попереджають, що прориті наспіх підземні ходи можуть обвалитися.

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...