У Раді прийняли важливий закон, який дозволить українцям зекономити на "комуналці"

Згідно із законопроектом парламенту, для об'єктів будівництва та існуючих будівель передбачається сертифікація енергетичної ефективності з метою визначення фактичних її показників.

ВР прийняла закон про енергоефективність будівель. Ілюстрація:24tv.ua

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №4941-д "Про енергетичну ефективність будівель", який дозволить знизити енергоспоживання в будинках українців до 70%. Документ підтримали 244 народних депутата, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Слід зазначити, що, згідно із законопроектом, для об'єктів будівництва та існуючих будівель передбачається сертифікація енергетичної ефективності з метою визначення фактичних її показників, проведення оцінки відповідності зазначених показників встановленим мінімальним вимогам до енергетичної ефективності будівель, розробка рекомендацій щодо підвищення рівня енергетичної ефективності будівлі, які враховують місцеві кліматичні умови і є технічно і економічно обгрунтованими.

Термін дії сертифіката енергетичної ефективності будівлі встановлено з урахуванням обмежень, прописаних в пункті 8 статті 11 Директиви 2010/31 / ЄС (не більше 10 років), і досвіду імплементації Директиви країнами-членами Європейського Союзу.

У пояснювальній записці до законопроекту також наголошується, що реалізація її положень сприятиме створенню умов для підвищення енергетичної ефективності існуючих будівель, економного використання енергетичних ресурсів в будівлях, покращанню рівня життя населення внаслідок скорочення витрат на оплату енергетичних ресурсів, раціонального використання коштів Державного та місцевих бюджетів , які направляються на компенсацію витрат, пов'язаних з використанням енергетичних ресурсів, а також підвищить енергетичну незалежність і енергетичну безпеку України.

"Це закон, який дасть основи для масової енергомодернізації будівель за гранти ЄС в розмірі 100 млн євро", - підкреслила заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олена Бабак, представляючи законопроект.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...