У РФ показали нову ракету "Сатана-2" (фото)

Контракт на створення ракети був підписаний ще 2011 року.

Фото: "Кореспондент"

У Росії представили перше зображення нової міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат", яка отримала прізвисько "Сатана-2" на Заході. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт державного ракетного центру імені Макеєва.

"Відповідно до Постанови Уряду РФ "Про державне оборонне замовлення на 2010 рік і плановий період 2012-2013 років" АТ"ГРЦ Макєєва" доручено приступити до розробки ОКР "Сармат", - йдеться в повідомленні на сайті центру.

Контракт на створення ракети був підписаний ще 2011 року. Повідомляється, що "Сармат" створили для того, аби стримувати ядерний потенціал стратегічними силами РФ. "Перспективний ракетний комплекс стратегічного призначення (РКСН)" Сармат "створюється з метою гарантованого і ефективного виконання завдань ядерного стримування стратегічними силами Росії", - йдеться у повідомленні.


Відтермінована пенсія в Україні: Як збільшити розмір виплат і які нюанси треба знати

вівторок, 7 травень 2024, 6:22

За кожен рік роботи після строку виходу пенсія збільшується на 6%, тобто приблизно на 350 гривень на місяць, передають Патріоти України. . Як зазначили у ПФУ, кожна людина має право на вибір щодо отримання пенсії за віком. Вона може вирішити самостійн...

Ціни на дешеву каву різко зросли до 45-річного максимуму

вівторок, 7 травень 2024, 5:00

Світові ціни на каву сорту робуста зросли до найвищого за останні 45 років рівня через дефіцит виробництва. У квітні ціна на тку каву підвищилася на 16,8% - до $1,93 за фунт, а ціни на інші сорти кави зросли на 14,8-17,8%, йдеться у звіті Міжнародної о...