У РФ ввели цензуру інтернет-ЗМІ та "Яндексу"

За невиконання приписів у законі передбачено штраф у розмірі сотень тисяч рублів за першу відмову, в розмірі мільйонів рублів – за повторні відмови.

"Яндекс".

З сьогоднішнього дня в Росії набув чинності закон про новинні агрегатори. Згідно з новим законом, сервіси з відвідуваністю більше мільйона осіб на добу, акумулюючі новини (наприклад, агрегатор "Яндекса"), будуть зобов'язані перевіряти достовірність новин до їх публікації, якщо мова йде про матеріали з сайтів, що не мають ліцензії ЗМІ. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Крім того, агрегатори будуть зобов'язані прибирати недостовірні матеріали на вимогу Роскомнадзора і зберігати інформацію про публікації та їх джерела протягом півроку. За невиконання таких приписів у законі передбачено штраф у розмірі сотень тисяч рублів за першу відмову, в розмірі мільйонів рублів – за повторні відмови.

У зв'язку з цим новинний агрегатор "Яндекса" виключив зі списку новинних джерел всі сайти, не зареєстровані в Росії в якості ЗМІ, включаючи ізраїльські російськомовні сайти. Виключені ізраїльські сайти і з добірки регіональних новин по Ізраїлю на "Яндексі".

Адміністрація сервісу пояснила це тим, що агрегатор підбирає новинні сюжети в автоматичному режимі, і займатися перевіркою тисяч повідомлень з різних сайтів в адміністрації просто немає можливості. Як з'ясувалося в листопаді минулого року з опитування, проведеного "Левада-центром", 66% росіян тією чи іншою мірою підтримують цензуру в Інтернеті.

Постраждали багато людей: У Черкасах тролейбус наїхав на пішоходів (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 21:44

У Черкасах 8 травня сталася дорожньо-транспортна аварія. Там тролейбус не пропустив автомобіль Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), вдарився, перевернув авто і сам проїхав пів квартала по тротуару. Про це розповіли у поліції Черкаської обла...

Адвокат розповів, скільки в'язнів насправді хочуть воювати

середа, 8 травень 2024, 21:30

На думку адвоката Сергія Старенького, невелика кількість ув'язнених виявить бажання воювати. За різними оцінками, якщо тисячу осіб мобілізують, "то це буде велика кількість". Верховна Рада сьогодні, 8 травня, ухвалила закон про мобілізацію засуджених о...