У Рівному з'явився новий громадський транспорт - дуобус

Дуобус суттєво вплине на екологічну ситуацію в місті. Адже замість десятків маршруток їздитиме великогабаритний транспорт, який не забруднює довкілля.

Дуобус у Рівному. Фото: "Рівне вечірнє"

У Рівному почав курсувати новий вид громадського транспорту - дуобус, який об'єднує можливості автобуса і тролейбуса. Як повідомляють Патріоти України із посиланням на "Рівне вечірнє", мер міста Володимир Хомко розповів: "Це справді дуобус, який ми купили у білорусів на заводі "Бєлкомунмаш". Скажу відверто, про такий тролейбус я мріяв давно, дуже шкода, що жодне з українських підприємств не змогло виготовити нічого подібного, хоча за кордоном такі транспортні засоби дуже поширені".

"Дуобус новий, виготовлений на наше замовлення, має кондиціонер, спеціальне опалення, з низькою підлогою, має пандус для зручності людей з особливими потребами, які пересуваються на візках. Крім того, він при потребі ще й нахиляється у бік зупинки, легкий в управлінні, економічний. Крім електродвигуна, обладнаний дизельним двигуном відомої фірми Iveco", - пояснив мер.

"Дуобусних маршрутів у Рівному буде два або навіть три. Від вулиці Олени Теліги вулицею Вербовою, далі вулицею Макарова, біля супермаркетів, вулицями Дубенська і Соборна, а звідти - один до кладовища "Нове", інший до зоопарку. Якщо на повну потужність запрацює Рівненський аеропорт, то доцільно було б прокласти маршрут ще й до аеропорту, - сказав Хомко.

"Дуобус суттєво вплине на екологічну ситуацію в місті. Адже замість десятків маршруток, які снують вулицею Теліги, Макарова та іншими, їздитиме великогабаритний транспорт, який не забруднює довкілля", - заявив він.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...