У Росії 29% громадян дають хабари за доступ до початкових та середніх шкіл

Корупцію однією з головних проблем РФ назвали 39% опитаних.

В РФ процвітає корупція. Фото: соцмережі

Корупція сприймається росіянами як третя за важливістю проблема в країні після економічного становища і стану охорони здоров'я, йдеться в дослідженні "Барометр світової корупції - 2016" міжнародної організації Transparency International, передає BBC. Про це повідомляють Патріоти України.

Корупція є для респондентів з Росії більш важливою темою, ніж освіта, безробіття і злочинність. Корупцію однією з головних проблем Росії назвали 39% опитаних. Про важливість економічних проблем заявили 61% росіян, ще 56% респондентів хвилює ситуація з охороною здоров'я.

"Наші дані практично співпадають з результатами "Левада-центру", - відзначає гендиректор "Трансперенсі Інтернешнл - Р" Антон Поминов. - Росіяни, як видно, вважають, що погана освіта і безробіття - це як раз результати корупції, тому вважають цю проблему більш важливою".

Росіяни частіше, ніж жителі інших країн, змушені платити хабарі за доступ до початкової і середньої освіти. 29% російських респондентів платили хабарі за доступ до шкіл протягом останніх 12 місяців. Всього хабари доводилося платити 34% росіян.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...