У Росії обіцяють 300 тисяч рублів за допомогу у затриманні екс-начальника виправної колонії

Правозахисники шукають Василя Волошина вже більше року, його звинувачують у причетності до катувань ув'язнених

У Росії шукають екс-начальника колонії. Фото: "Гордон.ua"

Правозахисники з "Комітету по упередженню катувань" готові заплатити 300 тисяч рублів за інформацію, яка призведе до затримання екс-начальника виправної колонії №14 в нижньогородському селищі Сухобезводне Василя Волошина. Про це інформують Патріоти України з посиланням на Gordonua.

У федеральний та міжнародний розшук Волошина об'явили у 2015 році.

"Для юристов "Комитета по предотвращению пыток" и членов Общественной наблюдательной комиссии (ОНК) по Нижегородской области является совершенно очевидным, что ответственность за созданную в этой колонии обстановку должно нести руководство исправительного учреждения. Однако после того, как ситуация вышла из-под контроля, и Следственный комитет один за другим начал возбуждать уголовные дела, начальник колонии Василий Волошин был уволен из органов ФСИН и успел скрыться от органов следствия", - йдеться у повідомленні юриста Сергія Шуніна.

У серпні 2015 року понад 100 ув'язнених звернулися до правоохоронців з заявами про катування, психологічний тиск та вимагання. ОНК почав розслідування смертей трьох засуджених, які загинули у 2014 році в колонії.

Кримінальна справа за фактом одного вбивства не була відкрита, а стосовно ще двох вбивств була призупинена через "неможливість встановлення особи, яка має бути обвинуваченою".

Правозахисники впевнені, що катування у колонії проводились або самим Волошиним, або з його відома.

"В октябре 2015 года после прокурорской проверки Волошину предъявили обвинения в присвоении чужого имущества с использованием служебного положения, а также незаконной рубке леса", - йдеться у повідомленні.

За даними телеканалу "Россия", Волошин може наразі перебувати у Львові.

Потрапили в лікарню з отруєнням: У Курській області "бабусі" щось підмішали до паски для військових РФ

вівторок, 7 травень 2024, 7:38

У Курській області (РФ) велика група військових РФ потрапила до лікарні з тяжкими симптомами. Ймовірно, їх отруїли місцеві мешканки. Про подію розповів російський Z-канал "ВДВ за Чесність і Справедливість", передають Патріоти України. . Неприємність т...

Комуналка в Україні виросте ще сильніше: У НБУ дали прогноз, що подорожчає швидше

вівторок, 7 травень 2024, 7:30

У найближчі кілька років українці зіткнуться із черговим подорожчанням комунальних послуг. При цьому через складну ситуацію в енергетиці вартість електроенергії зростатиме швидше, ніж решта послуг ЖКГ. Про це заявили аналітики Національного банку Украї...