У Росії переслідують українців та влаштовують провокації, - Кириленко

На Всесвітньому Форумі українців Кириленко заявив, що у Росії намагаються денаціоналізувати українців

Кириленко привітав делегатів-українців з Росії. Фото: "Телеграф"

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко на відкритті 6-го Всесвітнього форуму українців заявив, що у Росії впроваджують цілеспрямовану політику з денаціоналізації українців. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Уніан".

На Форум приїхали понад 200 делегатів-українців із 36 країн світу.

"Ми всі в уряді знаємо, що 25 років тому, якби не українці у світі, українцям тут було би набагато важче вибороти незалежність. Ми відчувати тоді підтримку і, щонайважливіше, відчуваємо її й зараз - в часи російської агресії проти України", - зазначив Кириленко.

Також він привітав делегатів з Росії та підкреслив, що зараз їх там переслідують - у РФ українцям важко, як ніколи.

"Питання підтримки українців у Росії є дуже важливим. Насправді, в РФ проживає близько 10 мільйонів українців. Але останній офіційний російський перепис показав цифру в 2 мільйони, передостанній налічував 3 мільйони. Впроваджується цілеспрямована політика по денаціоналізації українців в Росії: Кремль хоче примусити їх бути ворогами свого народу і забути про своє коріння. Але ніхто із тих, хто відчуває себе українцями в Росії, не засуджує Україну і не цурається її", - сказав віце-прем'єр.

"У Європейському Союзі, міжнародній спільноті ми цікаві як унікальна нація зі своїми здобутками, історією, мовою і культурою. І як би цього не хотілося нашим недругам, від власної національної ідентичності українці не відмовляться", - Кириленко наголосив на важливості підтримки національної ідентичності українців.

Міноборони переглянуло меню для військових: Ось які продукти залишаться в минулому

середа, 15 травень 2024, 18:58

Міністерство оборони України змінило правила годування військових – з каталогу прибрали деякі продукти, але водночас меню суттєво доповнили. Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства. «Наші військові – ключовий фактор оборони країни. Збалансов...

Мобілізація по-новому: Названо хвороби очей, з якими не візьмуть на службу

середа, 15 травень 2024, 18:48

Одним із ключових нововведень закону про мобілізацію став оновлений список вад зору, з якими не беруть на службу в армії. Далі розглянемо всі хвороби очей, з якими не беруть до ЗСУ. Новим законом про мобілізацію скасовано статус обмежено придатного до ...