У Росії це екстремізм: Організатор акції "Україні з любов'ю!" і Маршу миру в Москві утік до Фінляндії

Олександр Хорршр має намір просити у Фінляндії про політичний притулок.

Олександр Хорршр. Фото:www.kasparov.ru

Активіст російського руху "Єдність рівних" Олександр Хорршр, який підтримував Україну, втік до Фінляндії, рятуючись від кримінального переслідування за "екстремізм". Активіст, який перебував у Росії під підпискою "про невиїзд і належну поведінку", покинув РФ і попрямував до Фінляндії, щоб попросити там політичний притулок, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

У вересні 2015 він брав участь у організації несанкціонованого Маршу миру в Москві проти російської військової агресії в Україні, Сирії та Грузії. У непогодженій ході взяли участь кілька десятків людей, 11 з яких були затримані, звинувачені в порушеннях на мітингах і засуджені до адміністративних штрафів.

У листопаді 2015 року разом з іншими учасниками "Єдності рівних" Хорршр розмістив на сталінській висотці на Котельницькій набережній у Москві прапор України і російсько-європейський прапор "Єдності рівних".

Акція "Україні з любов'ю!" була присвячена річниці Революції гідності 2013-2014 років і висловлювала громадянську солідарність з українцями, які повстали проти диктатури. 3 з 5 учасників перформансу - Олександр Хорршр, Олексій Домніков та Ігор Шарапов - були заарештовані і засуджені до 10 діб арешту.

Після виходу на свободу Хорршра звільнили з високооплачуваної роботи, а ще через деякий час слідчі УФСБ по Московській області під приводом підозр у "екстремізмі" провели обшуки у нього вдома і в квартирах його родичів.

У березні 2016 року Хорршра звинуватили в "закликах до екстремістської діяльності з використанням мережі Інтернет" (ч. 2 ст. 280 Кримінального кодексу РФ) і обрали запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд - за офіційною версією, за антивоєнні репости в соціальній мережі VK.

"Бумеранг" повернувся: Ключова галузь економіки РФ зіткнулася з гострим дефіцитом працівників - причиною стало вторгнення в Україну

середа, 8 травень 2024, 6:44

Перехід Росії на "військові рейки" в економіці призвів до гострої нестачі робочої сили в нафтовій та газовій промисловості. Справа в тому, що тепер за робочу силу з енергетичними компаніями активно конкурують армія та виробники зброї, крім того, в РФ з...

В Україні чоловіків, які не стали на військовий облік, штрафуватимуть без їхнього відома: Що це означає

середа, 8 травень 2024, 6:28

Парламент може легалізувати заочні штрафи для ухилянтів, передають Патріоти України. Як повідомляє "Судово-юридична газета", Верховна Рада готова ухвалити в цілому законопроєкт, який передбачає, що за порушення правил військового обліку чоловіків зможу...