"У росіян повний крах не за горами": Всесвітньо відомий піаніст і диригент відмовився від концертів в Росії

Андрій Гаврилов заявив, що на батьківщині виступати більше не буде, оскільки душевний стан росіян не дозволяє їм сприймати музику як мистецтво.

А.Гаврилов. Фото: Известия.

Всесвітньо відомий російський піаніст і диригент Андрій Гаврилов відмовився виступати з концертами в Російській Федерації, яку очікує близький крах. Відповідаючи на питання: "Коли в Москві, коли в Росії?", він написав на власній сторінці в Facebook: "Боюся, вже ніколи", передають Патріоти України.

"Якщо провести паралель з Німеччиною, то мені там було приємно працювати в 70-х. Німці тоді заспокоїлися і віддалися музиці як релігії. Музика для них стала ліками для душі і тіла. Чим вона і є. Це було через 25 років після їхнього краху. Настав катарсис, і багато в чому, за допомогою музики. Тепер, німці знову все втратили. Їхня душа знову померла. Думаю, їх чекає і новий крах. Але вони сильні, піднімуться", - зазначив Гаврилов.

"У росіян повний крах не за горами. Десятки років, до гіпотетично можливого катарсису, це вже не мій час. У мене його трохи залишилося... Я буду грати тільки там, де жага справжньої музики буде ламати всі перепони заради нашої зустрічі", - додав піаніст.

Для довідки. Андрій Гаврилов - радянський, російський, англійський, німецький і швейцарський піаніст і диригент.

З 1985 року Гаврилов живе за кордоном. Є громадянином чотирьох країн - СРСР (і його правонаступниці - Росії), Великобританії, Німеччини, Швейцарії.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...