У Севастополі забудовники знищують реліктовий фісташковий гай

В Криму знищення червонокнижних дерев для будівництва готелів, торгових центрів та інших об'єктів є поширеним явищем.

Фісташковий гай. Фото: соцмережі

У Севастополі забудовники знищили два півсторічних червонокнижних дерева туполистої фісташки. Найближчим часом можуть знищити ще 18 рідкісних дерев. На місці реліктового гаю зараз ведеться будівництво. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Події Криму".

На майданчику виритий котлован і близько 18 дерев завалені грунтом. На думку експертів, якщо вчасно не звільнити стовбури дерев від землі, врятувати їх не вдасться.

"Севприроднагляд" проводить розслідування. Хто і що буде будувати на цій ділянці, поки невідомо, але скоро ми знайдемо винних, і ситуація проясниться. А зараз в терміновому порядку потрібно прибрати грунт, інакше дерева загинуть. Ми докладемо всіх зусиль, щоб врятувати реліктовий гай" , - пообіцяв начальник державної екологічної інспекції Севприроднагляду Вадим Післяк.

Також видання підкреслило, що в Криму знищення червонокнижних дерев для будівництва готелів, торгових центрів та інших об'єктів є поширеним явищем. У жовтні в Кореїзі невідомі вирубали цілий схил корабельних сосен і дубів-велетнів.

Постраждали багато людей: У Черкасах тролейбус наїхав на пішоходів (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 21:44

У Черкасах 8 травня сталася дорожньо-транспортна аварія. Там тролейбус не пропустив автомобіль Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), вдарився, перевернув авто і сам проїхав пів квартала по тротуару. Про це розповіли у поліції Черкаської обла...

Адвокат розповів, скільки в'язнів насправді хочуть воювати

середа, 8 травень 2024, 21:30

На думку адвоката Сергія Старенького, невелика кількість ув'язнених виявить бажання воювати. За різними оцінками, якщо тисячу осіб мобілізують, "то це буде велика кількість". Верховна Рада сьогодні, 8 травня, ухвалила закон про мобілізацію засуджених о...