У Штепи в камері з'явиться подружка: СБУ впіймала організатора сепаратистського "референдуму" на Луганщині

Депутатці однієї з сільських рад Новоайдарського району загрожує від 5 до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Ілюстрація:www.novostimira.com.ua

Співробітники Служби безпеки України провели успішну операцію із затримання депутатки однієї з сільських рад Новоайдарського району, яка в травні 2014 брала активну участь в організації сепаратистського "референдуму" щодо виходу територій зі складу України. Про це повідомили в прес-центрі СБУ, інформують Патріоти України.

Правоохоронці встановили, що під час незаконного голосування депутат займала посаду "заступника голови комісії" і займалася підготовкою протоколів і ящиків для голосування.

Разом з трьома прихильниками вона, взявши з собою бюлетені і списки виборців, стала обходити двори жителів сіл Капітанове і Муратово. Терористи переконували селян в необхідності проголосувати, щоб "референдум" вважався таким, що відбувся.

Слідчі Служби безпеки зібрали ґрунтовну доказову базу про участь депутата в організації та проведенні антиукраїнського голосування в Новоайдарському районі.

Їй повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене представником влади.

Суд обрав для депутатки запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Їй загрожує від 5 до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...