У справі Януковича фігурує понад 15 нардепів, - Луценко

Як тільки буде встановлено достатню кількість фактів, ГПУ зробить подання до Верховної Ради. Щодо Новинського його подали у ВР вже вчора.

Луценко, окрім Новинського, може притягнути до відповідальності ще 15 нардепів. Фото: "Страна"

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у кримінальній справі проти колишнього президента України Віктора Януковича фігурують 15 народних депутатів, повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Я не прихильник анонсувати подання у Верховну Раду, слідство йде, як тільки буде встановлено достатню кількість фактів подання будуть. Зараз ми опрацьовуємо справи, в яких фігурують багато народних депутатів, щонайменше, півтора десятка, але це не означає, що я можу вже завтра подати подання", - повідомив Луценко.

Раніше повідомлялося, що Луценко заявив, що до кінця 2016 року планує передати до суду кримінальну справу про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, справу щодо переслідування їм опозиції, а також за фактом виведення з держвласності Межигір'я і Сухолуччя.

Зазначимо, вчора до Верховної Ради надійшло подання на притягнення народного депутата фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 24 жовтня в Генпрокуратурі оголосили, що передають справи за звинуваченнями у зловживаннях екс-президентом Януковичем, які розслідувалися департаментом Горбатюка, іншому підрозділу Генпрокуратури. Департаменту спецрозслідувань залишили розслідування справ про вбивства на Майдані.

Метою такої зміни у ГПУ назвали активізацію та завершення розслідувань по справі Януковича. Сам Горбатюк висловив думку, що рішення про передачу розслідування так званої "великої справи Януковича" іншому департаменту Генеральної прокуратури шкодить цим виробництвам.

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...