У справі про вбивство Шеремета є цінний свідок - Нацполіція

До сьогоднішнього дня оперативники вже опитали близько 500 чоловік, яким може бути що-небудь відомо про події ночі з 19 на 20 липня.

Понівечене авто загиблого журналіста. Фото:filki.net

Національна поліція розшукує свідка закладки вибухівки під автомобіль, в якому загинув Павло Шеремет. Про це на брифінгу заявив начальник департаменту карного розшуку Нацполіціі Дмитро Головін, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Дійсно, є свідок, на жаль, він на сьогоднішній момент не встановлений. Ті люди, які дивляться, просимо встановити цю особу, вийти до нас на гарячу лінію або зателефонувати "102". Показання будуть дуже важливі для нас згодом", - сказав Головін.

До сьогоднішнього дня оперативні співробітники опитали близько 500 чоловік, яким може бути що-небудь відомо про події ночі з 19 на 20 липня.

"Вилучено понад 150 камер, не всі вони оброблені, не всі відео показано. Більше 140 терабайт інформації є", - повідомив Головін.

Дані відеокамер зовнішнього спостереження дозволили встановити, що вибухівку під машину Шеремета заклала жінка спортивної статури. Оприлюднено її прикмети і прикмети її супутника.Безпосередньо бомбу під машину заклала жінка зростом 163-168 см. Її супроводжував чоловік зростом 168-175 см, повідомив начальник відділу Генеральної прокуратури України Андрій Шевченко.

"Жінка - спортивної статури, судячи за статурою. Хода чоловіка теж своєрідна. Або борець, або важкоатлет. На обличчі характерна прикмета - борода-іспанка", - повідомив Головін.

Підозрювані були в капюшонах, але при цьому особливо не приховували обличчя від камер, додав глава департаменту. "Або вони не місцеві, або не боялися викриття", - сказав він. За даними слідства, потужність вибухового пристрою склала 500 г в тротиловому еквіваленті.

Павло Шеремет загинув вранці 20 липня в Києві в результаті вибуху машини, що належала співзасновниці "Української правди" і його цивільній дружині Олені Притулі. У день вбивства друзі Шеремета розповіли "Новій газеті", що останнім часом він скаржився на стеження.

Прокуратура кваліфікувала інцидент як умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох людей.

22 липня генеральна прокурор України Юрій Луценко основним мотивом вбивства назвав професійну діяльність журналіста.

Слідчі також не виключають вбивства на грунті неприязних відносин, вбивства з метою дестабілізації обстановки в Києві або помилку злочинців у виборі об'єкта, оскільки Притула також користувалася автомобілем, під який заклали бомбу.

Над справою працює група з 50 чоловік. У МВС пообіцяли виплатити 200 тис. грн за інформацію, яка допоможе слідству.

Ринок готовий до дива повітряного відпочинку та мандрівок: В США почали продавати одномісні електролітаки. Власникам для аолтотів ліцензії не потрібні

п’ятниця, 17 травень 2024, 3:25

Компанія Pivotal планує з липня розпочати постачання свого eVTOL-літака Helix вартістю від 190 тисяч доларів. Для керування таким літаком не потрібна ліцензія. . Хоча перший комерційний продаж Helix відбувся в жовтні минулого року, досі літаки випробо...

Ексгравець Арсенала заявив, що український футболіст може стати найкращим вінгером АПЛ

четвер, 16 травень 2024, 23:29

На думку Гаеля Кліші, перші півтора року українця в «Челсі» виявилися складними, зокрема й через ситуацію в його рідній країні, передають Патріоти України. Колишній захисник Арсенала вважає, що у Мудрика є всі якості, щоб стати найкращим вінгером АПЛ у...