"У Сталіна вирішили, що немає іншого шляху приборкати українців, як організувати голод, щоб вони бачили, як вмирають їх діти" - свідок Голодомору

Микола Онищенко розповів, що навесні 1933 року, коли розтанув сніг, він бачив напівпритомних людей, які хворі і змучені вмирали просто на вулицях.

Свідок Голодомору Микола Онищенко. Фото:http://www.unian.ua/

Свідок Голодомору 1932-1933 років Микола Онищенко заявив, що у часи правління радянського вождя Йосипа Сталіна було сплановано приборкати українців у такий спосіб, щоб вони бачили, "як вмирають їх діти". Про це Онищенко сказав у виступі під час жалобних заходів біля Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" у Києві, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Онищенко у 7-річному віці, проживаючи у селі в Запорізькій області, став свідком Голодомору. Чоловік розповів, що у його діда, який мав десятьох дітей, було вдосталь різної їжі. Свідок стверджує, що його дід не був куркулем, яких задовго до геноциду переслідувала радянська влада.

"Але вдохновитель і організатор голоду в Україні доповів Сталіну, що немає іншого шляху приборкати цих українців, як організувати голод. Вони повинні побачити, як вмирають їх діти, і вони забудуть про спротив, і вони це зробили", - сказав Онищенко.

Свідок розповів, що навесні 1933 року, коли вже розтанув сніг, він бачив напівмертвих людей, які ходили вулицями, і тоді батьки заборонили йому виходити з двору, побоюючись канібалізму. Ті люди були хворі й змучені, і вмирали просто на вулицях.

"І сьогодні вони не заспокоїлися, вони, - це Росія, яка там це організувала. Вони сьогодні, я з Донбасу два роки тому, я добре знаю, що там проходило, що там відбувалося за 65 років життя...

Ми, українці, мирні люди, не агресивні, і я скажу - дуже мирні. Ми миримося навіть з тим, з чим не можна миритися", - заявив Онищенко. На його переконання, у 2014 році Донбас здали "руському міру".

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...