У столиці розпочався "Марафон листів": Тепер усі бажаючі можуть написати окупаційній владі Криму

Акція організована до Дня прав людини правозахисниками Amnesty International і проходить у 200 країнах світу.

Марафон написання листів. Фото: Amnesty International в Україні

У Києві розпочався Марафон написання листів до окупаційної влади Криму та тих, чиї права були порушені на анексованому півострові. Про це повідомляє Hromadske.ua, передають Патріоти України.

Акція організована до Дня прав людини правозахисниками Amnesty International і проходить у 200 країнах світу. Цьогоріч одним з героїв українського Марафону став Ервін Ібрагімов — кримсткотатарський громадський діяч, якого викрали у травні 2016 року в Криму.

Відтоді його місцезнаходження невідоме, а кримська влада не проводить ефективного розслідування. «Є дві форми підтримки. Перша — це петиція до, де-факто, влади Криму про те, що ми закликаємо провести ефективне і неупереджене розслідування його зникнення і друга частина — це листи підтримки батькам. Ми б хотіли наголосити, що цього року для нас і одна і друга активність є дуже потрібними і дуже важливими. Ми віримо в те, що такий точковий і дуже широкий тиск вплине на те щоб все таки цю справу розслідували», — розповіла організаторка акції, директорка Amnesty International Україна Оксана Покальчук.

Організатори відзначають, що це вже 10-й Марафон. Кожного року за допомогою Марафону звільняють несправедливо засуджених, скасовують репресивні закони та підтримують жертв порушень прав людини. Марафон написання листів триватиме з 19 листопада до 20 грудня та відбуватиметься у понад 24 населених пунктах України: від Закарпаття до Донецької та Луганської областей.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...