У Сумах чиновник вкрав більше сотні автівок, призначених для інвалідів

У фонді було 123 автомобіля, але спритний чиновник поставив на облік тільки... чотирнадцять, а інші продав.

Чновник-"благодійник" обікрав інвалідів. Ілюстрація: Bigmir.net.

Керівник Благодійного фонду соціального захисту інвалідів Сумської області попався на некрасивій справі фактичного обкрадання своїх підопічних; чиновник був звинувачений в незаконному продажі 109 безкоштовно отриманих для потреб фонду автомобілів. Судовий розгляд справи розпочався з того, що суд відклав розгляд справи, нібито через неявку адвоката зловмисника. Про це повідомили в прес-центрі судової влади України в понеділок, 20 серпня, передають Патріоти України.

У фонді було 123 автомобіля, але спритний чиновник поставив на облік тільки... чотирнадцять. "У ході слідства встановлено, що благодійному фонду Соцінвест безкоштовно надано для використання в благодійних цілях 123 транспортні засоби, які були конфісковані державою і не реалізовані", - йдеться в повідомленні.
Згідно законодавству, збут такого майна можливий лише за умови сплати мита та інших податків і зборів. Однак чиновник знову-таки знайшов вихід - він реалізував невраховані автомобілі, провівши їх по документам, як продаж на запчастини. Не сплачуючи при цьому обов'язкових платежів і занизивши в рази суму продажів.
Таким чином, казнокрад двічі завдав збитків державі - з його вини залишилися без автомобілів малозабезпечені громадяни, а скарбниця зазнала збитків у розмірі як мінімум 1,66 млн грн. Повідомляється, що наступне судове засідання у справі відбудеться у відкритому режимі 31 серпня 2018 року в Зарічному районному суді Сум.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...