У Сумах чиновник вкрав більше сотні автівок, призначених для інвалідів

У фонді було 123 автомобіля, але спритний чиновник поставив на облік тільки... чотирнадцять, а інші продав.

Чновник-"благодійник" обікрав інвалідів. Ілюстрація: Bigmir.net.

Керівник Благодійного фонду соціального захисту інвалідів Сумської області попався на некрасивій справі фактичного обкрадання своїх підопічних; чиновник був звинувачений в незаконному продажі 109 безкоштовно отриманих для потреб фонду автомобілів. Судовий розгляд справи розпочався з того, що суд відклав розгляд справи, нібито через неявку адвоката зловмисника. Про це повідомили в прес-центрі судової влади України в понеділок, 20 серпня, передають Патріоти України.

У фонді було 123 автомобіля, але спритний чиновник поставив на облік тільки... чотирнадцять. "У ході слідства встановлено, що благодійному фонду Соцінвест безкоштовно надано для використання в благодійних цілях 123 транспортні засоби, які були конфісковані державою і не реалізовані", - йдеться в повідомленні.
Згідно законодавству, збут такого майна можливий лише за умови сплати мита та інших податків і зборів. Однак чиновник знову-таки знайшов вихід - він реалізував невраховані автомобілі, провівши їх по документам, як продаж на запчастини. Не сплачуючи при цьому обов'язкових платежів і занизивши в рази суму продажів.
Таким чином, казнокрад двічі завдав збитків державі - з його вини залишилися без автомобілів малозабезпечені громадяни, а скарбниця зазнала збитків у розмірі як мінімум 1,66 млн грн. Повідомляється, що наступне судове засідання у справі відбудеться у відкритому режимі 31 серпня 2018 року в Зарічному районному суді Сум.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...