У Туки розповіли, як змінилося ставлення до української армії в Сєвєродонецьку та прилеглому районі (відео)

У районах, де не проводилися збройні сутички, серед населення ще зберігаються проросійські настрої. А там, де жителі пережили реальні бої, до української армії відносяться набагато краще і навіть просять не їхати від них.

Українська армія на Донбасі. Ілюстрація:www.rbc.ua

В районі Сєвєродонецька, Луганської області ще є проросійські настрої, однак там, де проходили бойові дії, ставлення до української армії зовсім інше. Про це в ефірі телеканалу "Соціальна країна", відповідаючи на питання Обозревателя, заявив керівник військово-цивільної адміністрації селища Новотошківське Сергій Шакун, передають Патріоти України.

Чиновник розповів, що в районах Сєверодонецького району, де не проводилися бої, серед населення зберігаються проросійські настрої.

"До Сєвєродонецького район входять Старобільськ і Лисичанськ. Так в Старобільську, там де не було боїв, серед населення в межах 12% - настрої проросійські", - підкреслив політик.

За його словами, в тих місцях, де велися реальні бойові дії до української армії, місцеві жителі, відносяться набагато краще і навіть просять не їхати від них.

"А в Лисичанську, якщо взяти там, де проходили бойові дії, населення вже зовсім по-іншому ставиться. Те ж саме, коли ми в селище Новотошківське приїхали. Спочатку цинічно говорили: "Ось ці українські війська", але через кілька місяців нашої роботи все змінилося", - підкреслив Шакун.

"Коли почалася перша ротація, то жінки приходили і говорили: "Сергій Вікторович, ну скажіть їм, будь ласка, нехай вони не їдуть". Люди вже знали один одного, військові допомагали відновлювати селище, поки місцеві чоловіки поховалися. Тобто ставлення кардинально змінилося" , - додав він.


Новий закон щодо мобілізації в Україні: Чи будуть забирати житло та авто через неявку до ТЦК

субота, 27 квітень 2024, 9:14

Напередодні набуття чинності нового закону, де йдеться про мобілізацію по-новому, серед юристів розпочались дискусії про те, чи стане, наприклад, несплачений штраф приводом для арешту та подальшого продажу з аукціона майна ухилянта, передають Патріоти...

На Закарпатті чоловік отримав повістку і написав заяву про відмову від мобілізації: Яке рішення ухвалив суд

субота, 27 квітень 2024, 8:56

У Закарпатській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку і письмово відмовився від мобілізації. Про це йдеться у вироку Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області, передають Патріоти України. За даними с...