У В'єтнамі хірурги провели унікальну операцію з видалення 90-кілограмової пухлини (фото, відео, 16+)

Нгуен Дуй Хае з раннього дитинства страждав важким генетичним захворюванням і його пухлина постійно збільшувалася в розмірах.

В'єтнамцеві видалили 90-кілограмову пухлину на нозі. Фото: Рекорди і факти.

Пухлина, яку медики вважають генетичною мутацією, стала рости на нозі в'єтнамця Нгуен Дуй Хае з раннього дитинства і постійно збільшувалася в розмірах. Проведена раніше операція не дала позитивних результатів, - ріст новоутворення продовжував прогресувати. Навіть часткова ампутація ноги не дала позитивного ефекту, повідомляютьПатріоти України з посиланням на Нескучные новости.

До кінця 2011 року вага пухлини на нозі 31-річного в'єтнамця досягла 90 кілограмів і набагато перевищила вагу самого її носія. Стан молодої людини став помітно погіршуватися і медики Ханойського пухлинного центру, що спостерігають Нгуєна, повідомили його 62-річный матері, що якщо не вжити заходів, пухлина може просто вбити її сина.

І ось, в кінці грудня минулого року було вирішено готувати Нгуен Дуй Хая до складної операції. Провести операцію з видалення величезної пухлини взялися лікарі спільного французько-в'єтнамського госпіталю «France-Vietnam hospital» в Хошиміні.

Близько 10-ти годин бригада лікарів під керівництвом американського хірурга Маккея Маккиннона (McKay McKinnon), що має величезний досвід з видалення подібних новоутворень, проводила дуже складну і ризиковану операцію.


За заявами медиків, операція по видаленню пухлини пройшла успішно і, в даний час, пацієнт знаходиться в відділенні інтенсивної терапії, однак повне одужання залежить тільки від можливостей його організму.

В'єтнамські ЗМІ повідомляють, що гроші на проведення операції, а це близько $12.000, були зібрані благодійними організаціями, які відгукнулися на заклик журналістів і користувачів інтернету про допомогу молодому в'єтнамцеві.

Звичайно, варто сказати і про шляхетний вчинок доктора Маккея Маккіннона - за проведену складну операцію хірург зі світовим ім'ям не взяв ні цента.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...