У всьому винен Муженко? Засуджений генерал Назаров не витримав і "здав" шефа (відео)

​Генерал переконаний, що Павлоградський суд виніс несправедливе рішення щодо нього.

Генерал Назаров. Фото:Zik

Генерал-майор Віктор Назаров, якого засудили до семи років ув'язнення за службову недбалість у справі збитого бойовиками літака Іл-76, заявив, що не віддавав наказу і вважає себе невинуватим. Про це пише ТСН, передають Патріоти України.

Як заявив Назаров в інтерв'ю сайту, до трагедії, що призвела до загибелі сорока десантників та дев'ятьох льотчиків він стосунку не має, бо лише підписував папери як начальник штабу, які віддавали згори.

Генерал-майор Віктор Назаров сам вийшов на журналістів ТСН. Каже, що 27 березня Павлоградський суд виніс, на його думку, несправедливе рішення.

"Визначили особу, на яку можна все це повісити - ці 49 життів і намагалися потім під цю конкретну особу зібрати докази", - говорить Назаров.

Як відомо, військова прокуратура звинуватила Назарова у недбалості, що він своїм наказом відправив українських солдатів до Луганського аеропорту, знехтувавши даними розвідки про наявність у бойовиків пересувних зенітних комплексів. В цьому впевнені і родичі загиблих. Зрештою це підтвердив потім і вирок суду.

"Яким чином виконувався і організовувався цей переліт мені невідомо - це була повністю відповідальність керівника оперативної групи", - стверджує Назаров.

За його словами, всі накази віддавав безпосередньо тодішній керівник антитерористичного центру, а нині начальник генштабу Віктор Муженко. У його функції, як начальника штабу, за статутом входило лише підготовка наказів та доведення їх до виконавців.

"Муженко дав мені вказівку підготувати відповідне розпорядження. Як начальник штабу я цю роботу організував. У цьому випадку мною була лише направлена заявка на перекидання цих сил і засобів. Безпосередньо завдання, безпосередньо розпорядження віддавалося генеральним штабом і відповідно командуванням повітряних сил", - розповів нам Назаров.

За його словами, в структурі штабу була створена, відповідно до наказу командувача, оперативна група повітряних сил, яку також очолював вже нині покійний генерал Нікіфоров.

Як відомо, вирок суду від 27-го березня Віктору Назарову збурив військове середовище. На підтримку генерала висловилися багато командирів та офіцерів. На їхню думку, цивільний суд не має права судити генерала. Навіть президент України Петро Порошенко засудив вирок Павлоградського суду та заявив про відновлення в Україні військових судів.

Водночас ТСН звернулася за коментарем до Генштабу з приводу заяв Віктора Назарова, проте відповіді так і не дочекалися. Сам генерал тим часом готує апеляцію, яку обіцяє подати вже наступного тижня.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...