У Закарпатті митники вручили повістки до військкомату спійманим на тіньових схемах "піджакам"

Порушників призовного віку змусять згадати про захист Батьківщини і про кримінальну відповідальність за ухилення від сплати податків.

Митний пост "Тиса". Фото: ua-reporter.comНапередодні 1 липня 2016, правоохоронними органами на митному посту "Тиса" Закарпатської митниці ДФС встановлений факт ввезення на територію України однотипних товарів так званими "піджаками", повідомляють Патріоти України з посиланням на UA Репортер.

Зокрема, працівниками Закарпатської митниці ДФС, Служби безпеки України та податкової міліції проведено огляд 10 мікроавтобусів, в яких переміщувалися в основному одяг і взуття китайського виробництва. У незаконній оборудці були задіяні близько 90 чоловік, які в загальному переміщали 4500 кг однотипних товарів.

Правоохоронці зазначають, що використовуючи гуманність частини 1 статті 374 Митного кодексу України недобросовісні громадяни розбивають великі партії товару на 50 кг, а з огляду на, що товар китайського виробництва може його вартість не перевищує 500 євро, після цього переміщують його через кордон і уникають при цьому сплати митних і податкових платежів.

Як відомо, товар єдиною партією прибуває до Європи, транзитом переміщується через митний кордон України, розбивається на малі частини. Також для переміщення таких товарних партій під митним забезпеченням повинні використовуватися вантажні мікроавтобуси. Заїжджаючи на митну територію України громадяни декларують, що цей товар вони придбали на ринку в Угорщині, в Ніредьгазі або в загоні для власного використання. Таким чином здійснюється перевезення великих партії товарів на територію України.

Зараз за фактом ухилення від сплати податків з використанням незаконних схем відкрито кримінальне провадження.

Крім того, учасникам незаконної схеми, чоловікам призовного віку, безпосередньо на пункті пропуску, вручені повістки до військкомату.

Правоохоронці звертаються до громадян, участь в незаконних схемах надалі буде посилено відслідковуватися, а учасники та організатори будуть притягнуті до відповідальності. Проводитимуться заходи щодо встановлення фактів і осіб, які ввозять товар на територію України, ухиляються з використанням і зловживанням норми Митного кодексу від сплати податків, вводять схеми реалізації товару на внутрішньому ринку країни. Таким чином дії громадян завдають шкоди державі. Всі ці факти будуть документуватися і щодо кожного громадянина вживатимуться заходи в рамках кримінального законодавства та податкового стягнення податків, зборів та штрафних санкцій, а в разі ознак кримінального злочину, притягнення до кримінальної відповідальності.

Його спроба перемоги: Представник Фінляндії на Євробачення-2024 вийшов на сцену без трусів (відео)

четвер, 9 травень 2024, 1:45

Представник Фінляндії на "Євробаченні-2024" Windows95man вийшов на сцену наймасштабнішого пісенного конкурсу континенту в дуже зухвалому образі. Він з'явився на сцені у великому яйці, зробленому з джинсів, а потім воно відкрилося і стало зрозуміло, що ...

Ухилянт матимуть вибір між запливом через Тису та наверненням у "Свідки Єгови"? Верховний суд дав тлумачення, за яких умов можна відмовитися від мобілізації через релігійні переконання

четвер, 9 травень 2024, 0:55

Верховний суд назвав критерії, яким має відповідати військовозобов’язаний, щоб він мав змогу відмовитися від мобілізації через релігійні переконання. . Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на портал "Судова влада України". . Верховний суд сформ...