У розшуку 91 особа: У ГПУ розкрили деталі розслідування злочинів проти Майдану

Кримінальні провадження групуються для розслідування обставин: події на Грушевського, штурм Майдану, розстріли, вбивства і поранення правоохоронців.

Сергій Горбатюк. Фото: 112 Україна.

У розшуку у справах Майдану знаходиться 91 людина, крім того, ведеться розслідування понад 100 кримінальних проваджень. Про це розповів глава Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, передають Патріоти України із посиланням "Тиждень".

"Зараз у розшуку, якщо мова про справи, які веде наш Департамент, перебуває 91 особа. Ми розслідуємо загалом понад 100 кримінальних проваджень. Це понад 3,4 тис. епізодів злочинних дій, які об’єднані в ці провадження", - сказав він.

Він додав, що провадження Департамент групує для розслідування обставин: події на Грушевського, штурм Майдану, розстріли, вбивства і поранення правоохоронців. Так, розгін студентів 30 листопада з 130 постраждалими об'єднаний в одне провадження.

Він зазначив, що є й окремі епізоди, які відбувалися не під час піків протистояння. Наприклад, побиття Чорновіл, викрадення і тортури Вербицького, Луценка.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...