У Запоріжжі завели справу на священиків УПЦ МП, які відмовилися відспівувати трагічно загиблого малюка

Слідство у цій справі буде вести Управління СБУ в Запорізькій області.

Храм УПЦ МП у Запоріжжі. Ілюстрація:Кореспондент

Прокуратура Запорізької області відкрила кримінальне провадження щодо священиків УПЦ Московського патріархату, які відмовилися відспівувати дворічного хлопчика, який трагічно загинув в результаті падіння на нього самогубці. Про це повідомляє прес-служба прокуратури. передають Патріоти України.

Дії священнослужителів, імена яких не розголошуються, кваліфікували за ч.3 ст.161 Кримінального кодексу - дискримінація за релігійною ознакою.

"Представники Запорізької єпархії Української православної церкви Московського патріархату допускають вибірковий підхід до здійснення релігійних обрядів, віддаючи перевагу тим особам, які проходили обряди хрещення саме в УПЦ МП, чим ображають почуття громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями", - сказано в повідомленні.

Також під слідством опинилася громадська організація "Союз православний Радомір". Дії священнослужителів і представників організації, повідомляють в прокуратурі, були спрямовані на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті, ображання почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями і спричинили тяжкі наслідки.

У прокуратурі зазначили, що зазначені особи засуджують використання представниками церкви української мови, чим принижують національну честь громадян України.

"Деякі представники зазначених релігійних організацій останнім часом допускають висловлювання про єдність слов'янських православних народів під духовним наставництвом Російської православної церкви (РПЦ). Серед прихожан храмів поширюється інформація про необхідність об'єднання України з Росією і засуджується європейський напрямок розвитку нашої держави, засуджується проведення антитерористичної операції, а також виправдовуються агресивні дії Російської Федерації по відношенню до України", - заявила прокуратура.

Слідство у цій справі буде вести Управління СБУ в Запорізькій області.

Відзначимо, що санкція ч.3 ст.161 ККУ передбачає штраф розміром до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи строком до двох років або обмеження волі на строк до п'яти років. Також засуджених можуть позбавити права займати деякі посади.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...