У ЗСУ пояснили політ штурмовика над головами відпочиваючих у Кирилівці

Міністерство оборони наполягає, що все було під контролем.

Кирилівка. Фото: соцмережі.

Український штурмовий літак Су-25, який декілька днів тому екстремально низько пролетів над пляжем біля курорту Кирилівка на Запоріжжі, брав участь у військових тренуваннях та відпрацьовував вправи. Про це розповів представник прес-служби Повітряних Сил Збройних сил України Дмитро Струтинський, передають Патріоти України.

“З 29 по 31 травня проходили командо-штабні тренування протиповітряної оборони державних військових об’єктів і угрупувань військ у разі збройної агресії противника. Також відпрацьовувались завдання як авіації, так і інших військ”, — зазначив він.

Так, згідно з повідомленням командування Повітряних Сил ЗСУ, значну частину практичної фази тренувань забезпечували підрозділи авіації, радіотехнічних, зенітних ракетних військ , окремого полку зв’язку та окремого батальйону РЕБ повітряного командування “Південь”.

“Одним із завдань було відпрацювання протидії повітряним силам умовного противника при виконанні на умовно обмежених висотах. Саме це і виконував літак СУ-25 ВПС ЗСУ. Він виходив на допустимих законодавством і правилами документів технічних польотів висотах. Загрози життю і безпеки людям, що перебували на пляжі, він не становив”, — сказав Струтинський.

За його словами, подібні дії виконують, приміром, в авіашоу, що проходять за кордоном. Коли там відпрацьовують деякі рухи, то літакам також доводиться проходити на достатньо низьких висотах. “Те, що він пройшов на низьких висотах: у нього була швидкість, що дозволяє це робити. У літаків є декілька ступенів швидкості — на цій дозволено, за всіма технічними характеристиками, нормами і правилами польоту, проходити так низько, на певних обертах двигуна”, — сказав представник Повітряних Сил.

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...