"Ублюдочні пам'ятнички Івану Грозному і князю Володимиру з позором знесуть в найближчі роки", - російський історик

Ганьба на країні, на епосі, на людцях, які це організовують, підтримують або терплять, залишиться назавжди.

В Орлі встановили пам'ятник Івану Грозному. Фото: ВВС.

У найближчі роки в Росії знесуть встановлені недавно пам'ятники царю Івану Грозному і київському князю Володимиру. Таку думку висловив Євген Понасенков - російський історик, режисер і член Незалежної ради з прав людини. Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці, передають Патріоти України.

"Безумовно, ці ублюдочні, з художньої та смислової точки зору, пам'ятнички Івану Грозному і князю Володимиру (обидва вбивці, ґвалтівники, злочинці) будуть з ганьбою знесені в найближчі роки. Але ганьба на країні, на епосі, на людцях, які це організовують, підтримують або терплять, залишиться ", - підкреслив він.

Нагадаємо, 14 жовтня в російському місті Орел відбулося урочисте відкриття пам'ятника царю Івану Грозному.

Лідер російського мотоклубу "Нічні вовки" Олександр Залдостанов привітав жителів Орла з "набуттям нового смислового символу міста".

Для довідки: Іван IV Васильович з династії Рюриковичів був відомий більше під ім'ям Іван Грозний. Він був першим царем "всея Русі" (1547-1584). Прославився своїми варварськими і жорстокими методами правління.

У центрі Москви, на Боровицькій площі, в ніч з 15-го на 16 жовтня почали установку пам'ятника хрестителю Київської Русі князю Володимиру.

Ініціатором встановлення пам'ятника князю Володимиру є Російське військово-історичне товариство. Спочатку передбачалося, що пам'ятник хрестителю Київської Русі буде встановлений на Воробйових горах в Москві. Але ці плани викликали серйозну дискусію як серед простих москвичів, так і в експертному співтоваристві. Після цього влада міста провела інтернет-голосування, за підсумками якого новим місцем встановлення пам'ятника стала Боровицька площа.

"Ми пишаємося, це щось виняткове": Перші у світі дев'ять близнюків, що вижили, святкують триріччя

неділя, 5 травень 2024, 7:59

Перші у світі дев'ять близнюків, що вижили, святкують 4 травня свій третій день народження. Вони насолоджуються цією подією вдома в Малі з батьками та шестирічною сестрою Судою. Про це пише Книга рекордів Гіннеса. Усі дев'ятеро дітей здорові та досягаю...

Нові правила: Хворих на діабет і ВІЛ можуть визнати придатними до служби й мобілізувати, - Міноборони

неділя, 5 травень 2024, 7:48

Придатними до служби в армії можуть визнавати навіть тих, хто страждає на серйозні захворювання, але зберігає достатню функціональність. Це стосується, зокрема людей із діабетом та ВІЛ, розповіла в ефірі телемарафону директорка департаменту охорони здо...